Σάρκα και οστά πήρε η πρωτοβουλία για Νόμπελ Ειρήνης σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ

Σάρκα και οστά πήρε η πρωτοβουλία για Νόμπελ Ειρήνης σε Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ
epa07238377 Tunisian economist Uided Bushamaui, one of the 2015 Nobel Peace Prize winners, announces her proposal to nominate the two prime ministers of Macedonia and Greece, Zoran Zaev and Alexis Tsipras, for the Nobel Peace Prize for signing a landmark agreement between their countries in Skopje, the Former Yugoslav Republic of Macedonia on 18 December 2018. EPA/NAKE BATEV

Η Τυνήσια Wided Bouchamaoui, κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης το 2015, ξεκίνησε την καμπάνια της.

 

Την πρωτοβουλία να είναι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, υποψήφιοι για το επόμενο Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, παρουσίασε σήμερα η κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2015, Τυνήσια, Wided Bouchamaoui, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων.

Στη σχετική εκδήλωση παρευρέθησαν και μίλησαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, και ο πρύτανης του ιδιωτικού πανεπιστημίου των Σκοπίων, FON, Νάνο Ρούζιν, οι οποίοι υποστηρίζουν την πρωτοβουλία.

Η Wided Bouchamaoui και ο κ. Κούλογλου θα μεταβούν στην Αθήνα, όπου αύριο θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του ανακοινώσουν την πρωτοβουλία.