Το Snapchat μπαίνει επίσης στον αγώνα εναντίον των ψεύτικων ειδήσεων

Το Snapchat μπαίνει επίσης στον αγώνα εναντίον των ψεύτικων ειδήσεων
Photo:

Στην εποχή των ψεύτικων ειδήσεων, η δημοφιλής εφαρμογή παίρνει θέση.

Η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων την περασμένη Δευτέρα αναθεώρησε τις κατευθυντήριες γραμμές για την ειδησεογραφική της υπηρεσία, Discover. Η εταιρεία απαγορεύει πλέον ρητά στους εκδότες περιεχομένου να αναρτούν «αμφισβητήσιμες» φωτογραφίες που δεν έχουν συντακτική ή ενημερωτική αξία, αναφέρουν οι New York Times.

Η Snapchat είπε επίσης ότι όλο το περιεχόμενο πρέπει να είναι ακριβές και να έχει εξεταστεί ως προς τα δεδομένα, ορίζοντας κατευθυντήριες γραμμές που απαγορεύουν στους εκδότες να περιλαμβάνουν συνδέσμους ή αναφορές σε εξωτερικές ιστοσελίδες που μπορούν να θεωρηθούν ψευδείς ειδήσεις. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει ένα εργαλείο τον Φεβρουάριο που θα δίνει στους εκδότες τη δυνατότητα να απαγορεύουν την πρόσβαση σε περιεχόμενο σε άτομα κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο ηλικίας.

Η εταιρεία ελπίζει ότι οι αλλαγές «θα δώσουν τη δυνατότητα στους συντάκτες-εταίρους μας να κάνουν απ’ τη μεριά τους αυτό που πρέπει για να παραμείνει το Snapchat ένα ενημερωτικό, αξιόπιστο και ασφαλές περιβάλλον για τον καθένα» είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Ρέιτσελ Ράκουσεν, στους Times.

Οι νέοι κανόνες έρχονται πριν από μια αναμενόμενη αρχική δημόσια προσφορά από τη μητρική εταιρεία Snap.

«Σε αυτό το περιβάλλον, κάθε εταιρεία τεχνολογίας που συνορεύει με τα μέσα ενημέρωσης επιθυμεί να αποφύγει τη σύνδεσή της με ψεύτικες ειδήσεις και παραπληροφόρηση» λέει ο Τζοσούα Μπέντον, διευθυντής του Nieman Journalism Lab στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. «Κι αυτό ισχύει διπλά για μια εταιρεία που ετοιμάζεται για αρχική δημόσια προσφορά».