Σόιμπλε: Δύσκολες διαπραγματεύσεις – Δεν ξέρω πώς θα φθάσουμε σε τελικό αποτέλεσμα

Σόιμπλε: Δύσκολες διαπραγματεύσεις – Δεν ξέρω πώς θα φθάσουμε σε τελικό αποτέλεσμα

«Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο στις υποσχέσεις από την Ελλάδα» ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Δεν ξέρω πώς θα φθάσουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

O Γερμανός ΥΠΟΙΚ ανέφερε: «Έχουμε κάνει κάποιες δοκιμαστικές συνεδριάσεις, θα έχουμε εξαιρετικά δύσκολες διαβουλεύσεις και αντίθετα με την εντύπωση που έχει προκύψει, έχουμε να κάνουμε με κενά χρηματοδοτικά, με θέματα που ασχοληθήκαμε και στο παρελθόν. Μιλάμε για ένα καινούριο τριετές πρόγραμμα. Πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματα που δεν επαρκούν και πηγαίνουν πέρα από το πρόγραμμα που δεν εξαντλήθηκε. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να γίνει «κούρεμα» χρέους υπό αυτές τις συνθήκες».

Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει να ληφθεί μια απόφαση αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ έθεσε θέμα εμπιστοσύνης για την ελληνική κυβέρνηση και το κατά πόσο μπορεί να εφαρμόσει όσα προτείνει.

«Έχουμε κάνει τα πάντα για να μας δώσουν τις προτάσεις τους και εκείνοι δεν έχουν κάνει τα πάντα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Είμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και δεν βλέπω πόσο εύκολα θα λυθεί η κατάσταση. Θα συζητήσουμε πως έχει το θέμα και οι προτάσεις, η Κομισιόν μας είπε πως πρέπει οι Έλληνες να μας εξηγήσουν πως φτάνουν στα συμπεράσματα που κάνουν. Θα αποφασίσει το eurogroup μέσα στη συνεδρίαση αν οι προτάσεις πηγαίνουν προς τη σωστή κατάσταση. Είχαμε μια κατάσταση που ήταν ελπιδοφόρα, η οποία κατεστράφη με ταχείς ρυθμούς. Είχαμε ένα δημοψήφισμα που έλεγε πως δεν πρέπει να υπάρχουν όροι. Δεν πρέπει να δεχτούμε μόνο τις διαβεβαιώσεις της Ελλάδας».

Γερμανός αξιωματούχος στη Bild: Αστείο χαρτί η ελληνική πρόταση!

DW: O Σόιμπλε αναμένεται να τηρήσει σκληρή στάση