Σόιμπλε: Ο χρόνος της Ελλάδας εξαντλείται στο τέλος Ιουνίου

Σόιμπλε: Ο χρόνος της Ελλάδας εξαντλείται στο τέλος Ιουνίου

«Τα θετικά σχόλια από την Αθήνα, δεν συνάδουν με όσα μαθαίνουμε από τους Θεσμούς», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκτενώς αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στην πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της Συνόδου της G7.

«Το πρόγραμμα έχει επεκταθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και μετά θα λήξει αν δεν υπάρξει συμφωνία. Υπάρχει πολλή δουλειά στα τεχνικά ζητήματα. Πάντως ο χρόνος για το πρόγραμμα τελειώνει στο τέλος Ιουνίου», σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προσέθεσε: «τα θετικά σχόλια από την Αθήνα δεν συνάδουν με όσα μαθαίνουμε από τους Θεσμούς».

Παράλληλα, ανέφερε: «Σε αντίθεση με κάποιες προσδοκίες των ΜΜΕ σε αυτή τη συνάντηση μιλήσαμε για τα θέματα της ατζέντα και η Ελλάδα δεν ήταν στην ατζέντα. Γνωρίζουμε φυσικά την ευθύνη μας, αλλά πρόκειται για την ευθύνη που έχει η Ευρωζώνη στο σύνολό της».

Και κατέληξε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφο: «Η ελληνική κυβέρνηση αξίζει σεβασμό. Έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό. Ως δημοσιογράφος πρέπει να συνεργάζεστε με τους συναδέλφους σας αλλιώς θα χάσετε ενδεχομένως τη δουλειά σας. Έτσι κάνουμε και στην Ευρωζώνη. Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους μας. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις με τους Έλληνες συναδέλφους μας αλλά μοιραζόμαστε κοινές ευθύνες για την Ευρώπη. Το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα δεν είναι κάτι νέο».