Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τους «δημοσιογράφους» – εκβιαστές

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τους «δημοσιογράφους» – εκβιαστές

Η σκοτεινή δράση των εκβιαστών - Πώς έφτασε η αστυνομία στη σύλληψή τους - «Αν δεν πληρώσεις θα σε....»

Πολυπλόκαμο κύκλωμα εκβιαστών εξαρθρώνει η ΕΛ.ΑΣ. , ενώ ήδη έχουν συλληφθεί ένας εκδότης και δύο δημοσιογράφοι που «χτυπούσαν» επιχειρηματίες, τραπεζίτες και επικεφαλής ΔΕΚΟ.  Η έρευνα που έκανε το τμήμα δίωξης εκβιασμών σε συνεργασία με τον «κοριό» της ΕΥΠ, έβγαλε «λαυράκια».

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 35χρονο αρθρογράφο σε πολλές ιστοσελίδες, ο οποίος έχει απασχοληθεί στο παρελθόν στο γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων αλλά και σε γραφείο Τύπου γνωστής τράπεζας.

Ο δεύτερος είναι ένας 50χρονος, ο οποίος έχει δουλέψει -μεταξύ άλλων- σε δημόσιο ραδιόφωνο, γνωστό τηλεοπτικό σταθμό και στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελέγχονται τουλάχιστον 6 ακόμη εκδότες και δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν καταγραφεί να συνομιλούν με τους παραπάνω συλληφθέντες και θεωρούνται ότι πρέπει να ανακριθούν από την Αστυνομία.

Όπως η εφημερίδα «Έθνος» σε αναλυτικό της ρεπορτάζ αναφέρει, κορυφή του παγόβουνου χαρακτηρίζουν τις συλλήψεις του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου οι αξιωματικοί που χειρίζονται την πρωτοφανή υπόθεση εκβίασης σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματιών.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα προκύπτουν ενδείξεις για πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα, με συγκεκριμένο τρόπο δράσης, έχοντας πρόσβαση ή στην ιδιοκτησία τους δεκάδες ιστοσελίδες.

Ο σούπερ κοριός κατέγραψε συνομιλίες από τα τηλεφωνήματα που έκαναν και τα οποία πολλές φορές έφταναν τα 40 την ημέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα από τα θύματά τους. Όταν τόσο πιεστικοί που τους έβριζαν και τους ζητούσαν να καταθέσουν μεγάλα ποσά. Κάποιοι λένε ότι τα συγκεκριμένα ποσά ξεπερνούσαν τις 500 χιλ. ευρώ το μήνα.

Η έρευνα, λένε οι πληροφορίες, ξεκίνησε από το 2009. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος» είναι ενδεικτικός ο τρόπος που δρούσαν όπως φαίνεται μέσα από ένα από τα δεκάδες τηλεφωνήματα που έχουν καταγραφεί: Ενας εκ των εκβιαστών φέρεται να λέει σε ένα από τα θύματά του: «Αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι θα σε γα…»

Ο εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι φαίνεται ωστόσο ότι είναι μόνο ένα μέρος του κυκλώματος των εκβιαστών. Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Τα χρήματα που έπαιρναν από τα θύματά τους τα εμφάνιζαν ως… διαφήμιση σε χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες ή σε ενημερωτικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Ο εκβιασμός φέρεται να γινόταν με μέσο πίεσης δύο εφημερίδες και τέσσερα ενημερωτικά sites.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται κι άλλοι συνεργοί των τριών συγκεκριμένων ανθρώπων που έχουν ήδη συλληφθεί και μάλιστα αναφέρουν πως πρόκειται για δύο άτομα ακόμα που κινούνται στον ευρύτερο τομέα της δημοσιογραφίας και της διαφήμισης.

Πηγή: Έθνος