Σουλτς: Συμφωνία ακόμη και εντός της εβδομάδας

Σουλτς: Συμφωνία ακόμη και εντός της εβδομάδας

«Η Ελλάδα δεν θα έχει περισσότερο από τρεις μήνες για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο, λεπτομερές, τελικό σχέδιο».

Την άποψη πως η Ελλάδα θα έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη ακόμη και εντός της εβδομάδας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Μάρτιν Σουλτς δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε, πως θα «ξεκλειδωθεί» η εκταμίευση κεφαλαίων.

«Νομίζω ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα επιτευχθεί μια νέα συμφωνία, η οποία θα πρέπει να είναι επαρκής για να απελευθερώσει την επείγουσα χρηματοδότηση», τόνισε στην εφημερίδα La Repubblica και προσέθεσε: «η Ελλάδα δεν θα έχει περισσότερο από τρεις μήνες για να παρουσιάσει ένα αξιόπιστο, λεπτομερές, τελικό σχέδιο».

Δημοσίευμα του Reuters, το οποίο αναφέρεται στη συνέντευξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημειώνει πως «η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει λεπτομερή λίστα μεταρρυθμίσεων για την ανάκαμψη της παραπαίουσας οικονομίας της έως την επόμενη Δευτέρα, σε μια συμφωνία με τους εταίρους της που θα επιτρέψει την παροχή οικονομικής βοήθειας από τους πιστωτές ώστε να αποφευχθεί μια αδυναμία αποπληρωμής των υποχρεώσεων της χώρας, γεγονός που εγείρει ανησυχίες στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ακόμα και για έξοδο της χώρας από το ευρώ».