«Σπάει» στα δύο η Τράπεζα Πελοποννήσου και περνάει στην Εθνική

«Σπάει» στα δύο η Τράπεζα Πελοποννήσου και περνάει στην Εθνική

Παρελθόν από σήμερα μια ακόμα Συνεταιριστική Τράπεζα.

Μία ακόμη συνεταιριστική τράπεζα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου αποτελεί παρελθόν από σήμερα, καθώς θα οδηγηθεί σε εκκαθάριση μετά την αποτυχία της να συγκεντρώσει τα 17,8 εκατ. ευρώ που απαιτούνταν για την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.

Η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκέντρωσε μόλις 400.000 ευρώ . Σε εξαγορά των καταθέσεων της Τράπεζας Πελοποννήσου θα προχωρήσει η Εθνική Τράπεζα, καθώς η συνεταιριστική τράπεζα θα προχωρήσει σε resolution μετά την αποτυχία της να καλύψει την αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος είχε ξεκινήσει διαδικασία υποβολής κλειστών προσφορών για την εξαγορά της Τράπεζας Πελοποννήσου, αλλά και της Παγκρητίας, από συστημικές τράπεζες, αν και τελικά η δεύτερη υπερκάλυψε τις κεφαλαιακές ανάγκες.
Από τις συστημικές τράπεζες, το προβάδισμα στο ύψος των προσφορών είχε η Εθνική Τράπεζα, η οποία θα είναι και εκείνη που θα εξαγοράσει τις καταθέσεις, ύψους 98,9 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Πελοποννήσου.

Το ενεργητικό της Τράπεζας Πελοποννήσου θα οδεύσει σε εκκαθάριση, ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος .