Το σπίτι που σας… νιώθει

Το σπίτι που σας… νιώθει

Φώτα, μουσική, δίνει ακόμα και πληροφορίες για καιρό και κίνηση - Η SmartThings έφτιαξε το «εξυπνότερο» από τα «έξυπνα» σπίτια.

Ξυπνάτε και αρχίζει να παίζει μουσική. Μπορεί να είναι ο ίδιος καλλιτέχνης κάθε φορά, ή το σύστημα να επιλέγει το κομμάτι με βάση τι καιρό κάνει έξω, πληροφορώντας σας έτσι αμέσως για το τι γίνεται.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την κίνηση στο δρόμο ως το γραφείο. Εάν όλα είναι καλά, το πορτατίφ ανάβει σε πράσινο χρώμα και όσο τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και κοκκινίζει. Την πληροφορία την παίρνει, φυσικά, από το συνδεδεμένο στο Internet σύστημα και την εφαρμογή που είναι προγραμματισμένη να δρα ανάλογα με τις συνθήκες.

Η εταιρεία SmartThings θέλει να κάνει το σπίτι μας πιο έξυπνο και από εκπαιδευμένο μπάτλερ. Στα δύο χρόνια δοκιμών έχει εξοπλίσει αρκετά σπίτια και ένα από αυτά, που ανήκει στον βασικό επενδυτή της εταιρείας, παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε ρεπορτάζ του CNN.

Διαβάστε ακόμη: Ξεκινήστε να φτιάχνετε το «έξυπνο» σπίτι

Οι επιλογές συμπεριλαμβάνουν, φυσικά, παραμέτρους ασφαλείας (π.χ. αυτόματο κλείδωμα πόρτας, ειδοποίηση για το πότε κάποιος μπήκε ή βγήκε κ.λπ.), αυτόματο φωτισμό, έναρξη λειτουργίας της καφετιέρας το πρωί, βρίσκει ακόμα και πού αφήσατε τα κλειδιά σας. 

Κέντρο του συστήματος είναι μια συσκευή που μοιάζει με router και η οποία συνδέεται στο Internet μέσω του οικιακού δικτύου. Από την εφαρμογή στο κινητό σας ελέγχετε ποιες λειτουργίες επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε. Η εταιρεία έχει στη διάθεσή σας για κατέβασμα αρκετές από αυτές. H επικοινωνία με τις συσκευές γίνεται με ασύρματους αισθητήρες και διακόπτες/πρίζες.

Η SmartThings ιδρύθηκε το 2012 και άντλησε αμέσως κεφάλαια -μέσω Kickstarter, αλλά και επενδυτών- άνω του $1 εκατ.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε ακόμη: Πώς το Internet of Things ήδη μεταμορφώνει το σπίτι μας