Η Στέγη παρουσιάζει τον Maurizio Kagel

Η Στέγη παρουσιάζει τον Maurizio Kagel

Ένα αφιέρωμα στην κορυφαία μορφή του Μουσικού Θεάτρου, με δωρεάν δράσεις σε διάφορους χώρους της Στέγης.

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μουσικό από την Αργεντινή που επηρέασε το μουσικό θέατρο και την περφόρμανς όχι μόνο στη Γερμανία, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, αλλά και παγκοσμίως. Με έργα, δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και τη συμμετοχή ηθοποιών και μουσικών, το χιούμορ, το παράλογο, το σουρρεαλιστικό και ντανταϊστικό στοιχείο του έργου του θα «αντηχήσει» σε όλους τους χώρους της Στέγης, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014. Το αφιέρωμα θα κορυφωθεί με μια συναυλία στη Μικρή Σκηνή.

Ο Mauricio Kagel (Buenos Aires 1931- Koeln 2008) είναι ίσως ο συνθέτης που συνέβαλε περισσότερο στην επινόηση και διαμόρφωσε καθοριστικά το Νέο Μουσικό Θέατρο. Θεωρείται επίσης ο κατεξοχήν κοινωνιολόγος της μουσικής: δεν υπάρχει τομέας της μουσικής δραστηριότητας, από την σύνθεση έως την εκτέλεση, τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις της ζωντανής μουσικής που να μην έχει αποτελέσει υλικό και στόχο της μουσικής του.

Διαβάστε ακόμη: Η ατζέντα της εβδομάδας

Με βασικό κορμό το magnus opus μουσικού θεάτρου, Staatstheater (1971), τραγουδιστές, μουσικοί, ηθοποιοί και τεχνικοί θα παρουσιάσουν σε όλους τους δημόσιους χώρους και την Μικρή Σκηνή της Στέγης μία ειδικά προετοιμασμένη σύνθεση από αντιπροσωπευτικά έργα του Kagel, από όλες τις περιόδους της δημιουργίας του. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να μετακινείται ελεύθερα και να παρακολουθεί τα δρώμενα της επιλογής του.

Παράλληλα θα προβληθούν τα χαρακτηριστικότερα φιλμ του συνθέτη, ορισμένα από αυτά με ζωντανή μουσική συνοδεία.

Στο τέλος κάθε ημέρας θα γίνει συναυλία με έργα του Kagel στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Για τη συναυλία στη Μικρή Σκηνή
Εισιτήρια: 18 € |Μειωμένο: 10 € | Άνεργοι: 5 €
Για τις υπόλοιπες δράσεις των Open Days ελεύθερη είσοδος

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr