Στην ENI Gas περνά το 51% της ΖΕΝΙΘ έναντι 57 εκατ. ευρώ

Στην ENI Gas περνά το 51% της ΖΕΝΙΘ έναντι 57 εκατ. ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συμφωνία πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναμόρφωσης της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας. 

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία πώλησης και μεταβίβασης της Εταιρείας Προμήθειας Αερίου Θεσσαλλονίκης-Θεσσαλίας από την ΔΕΠΑ στην ENI Gas, έναντι του ποσού των 57 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος της χρήσης του 2017.

Πλέον για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο αναμόρφωσης της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας, απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών.

Τη σύμβαση υπέγραψε εκ μέρους της ΔΕΠΑ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βελισσάριος Δότσης, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου,. Δημήτρη Τζώρτζη και στελεχών της επιχείρησης. Εκ μέρους της ENI τη σύμβαση υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος, Αλμπέρτο Μαρία Κιαρίνι, παρουσία του Διευθυντή Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων, Πιέτρο Γκαλίτσι και άλλων στελεχών του ομίλου.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της ΔΕΠΑ σε σχέση με τη συναλλαγή ήταν οι Rothschild και Alpha Bank, ενώ νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες «Λαμπαδάριος & Συνεργάτες» και «Κουταλίδης». Γνώμη για το δίκαιο και εύλογο της συναλλαγής δόθηκε από την Eurobank.