Στην κυκλοφορία δόθηκε τμήμα της Ολυμπίας Οδού παρουσία Τσίπρα

Στην κυκλοφορία δόθηκε τμήμα της Ολυμπίας Οδού παρουσία Τσίπρα
ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΣΗΡΑΓΓΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης – Τι αναφέρει η ΝΔ.

Εγκαινιάστηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και δόθηκαν στην κυκλοφορία, οι δύο σήραγγες Δερβενίου στο νέο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στη λωρίδα κατεύθυνσης προς Κόρινθο.

Πρόκειται για δύο σήραγγες, μήκους 670 και 450 μέτρων έκαστη, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και σε ένα πολύ δύσκολο σημείο, όπως εξήγησαν στον πρωθυπουργό οι τεχνικοί του έργου, διότι στην απόληξή τους θα περνά κάτω από το δρόμο η σιδηροδρομική γραμμή.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, υπογράμμισε ότι «σήμερα μιλά η αποτελεσματικότητα και η διαφάνεια, μιλούν τα εργοτάξια και τα έργα που παραδίδονται» και πρόσθεσε ότι τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό και η κυβέρνηση κρίνεται από την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητά της. Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ακόμη ότι κανένα έργο δεν θα ξεκινά αν δεν έχουν γίνει οι απαλλοτριώσεις και τόνισε πως «παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «πρόκειται για πολύ ευχάριστη στιγμή. Μπλοκαρισμένα έργα για πολλά χρόνια, τα ξεμπλόκαρε η κυβέρνησή μας, μειώνοντας πολύ σοβαρά το τίμημα γι’ αυτούς τους μεγάλους άξονες και σήμερα είμαστε στην αρχή του τέλους κι όπως ξέρετε, μέσα στο 2017, θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεγάλοι οδικοί άξονες και το τέλος μιας μεγάλης ταλαιπωρίας, για πολύ μεγάλο αριθμό των Ελλήνων πολιτών».

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σημείωσε σε δηλώσεις του ότι, είναι χαρούμενος για την παράδοση αυτού του έργου και πρόσθεσε, «ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί ως το Μάρτιο του 2017». Ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι, «σήμερα όλη η Πελοπόννησος γίνεται πάρα πολύ ισχυρή, γιατί με αυτές τις παρεμβάσεις θα έχει ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «και οι δύο αυτοκινητόδρομοι, Ολυμπία Οδός και Ιονία Οδός, είναι τα μεγαλύτερα οδικά αναπτυξιακά δίκτυα. Βεβαίως είναι θετική εξέλιξη ότι θα έχουμε ολοκληρωμένες τις υποδομές το 2017 και αυτό θα βοηθήσει στην πραγματική ανάπτυξη της περιοχής μας, όμως δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, γιατί αυτή είναι η Ολυμπία Οδός. Ολυμπία Οδός δεν είναι ένα έργο με το μισό φυσικό και τεχνικό αντικείμενο, αντίθετα Ολυμπία Οδός είναι αυτός ο δρόμος, που περνάει από την Αρχαία Ολυμπία και καταλήγει στην Τσακώνα».

Ο κ. Κατσιφάρας πρόσθεσε: «Ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κι αυτό έθεσα με επιστολή μου χθες στον πρωθυπουργό, θα αγωνιστούμε, θα διεκδικήσουμε το σύνολο του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου της Ολυμπίας Οδού, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο σύγχρονο διευρωπαϊκό δίκτυο, που θα ξεκινάει από την Αθήνα και θα καταλήγει στην Τσακώνα».

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του παράπλευρου δρόμου, από την Αρχαία Κόρινθο έως το Κιάτο και θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάρτιο.
Ανέφερε επίσης, ότι η παρουσία του πρωθυπουργού υποδηλώνει την επιτάχυνση με στόχο την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή και πρέπει να παραδοθούν το Μάρτιο του 2017.
Τόνισε ότι «είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και μπορώ να πω και περήφανοι, γιατί οδηγήσαμε με την ηγεσία του υπουργείου, Χρήστο Σπίρτζη, σε συμφωνίες επωφελείς για το ελληνικό δημόσιο. Τα οικονομικά οφέλη για τον ελληνικό λαό, που προκύπτουν στις τελικές συμφωνίες, θα είναι άνω των 400 εκατ. ευρώ».

ΝΔ: O Τσίπρας παραμένει αναξιόπιστος
Για αναξιοπιστία κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ, σχολιάζοντας τα εγκαίνια τμήματος της «Ολυμπίας Οδού» από τον πρωθυπουργό.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζει πως ο κ. Τσίπρας έκοψε ακόμη μία κορδέλα ενός έργου που ξεκίνησε επί κυβέρνησης Κ. Καραμανλή και συνεχίστηκε επί κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά, υπενθυμίζοντας πως τότε κατήγγειλε το έργο και αντιδρούσε πρωτοστατώντας στο «Δεν πληρώνω» στα διόδια.

«Όσες μεταλλάξεις κι αν κάνει, ένα ήταν και παραμένει ο κ. Τσίπρας: αναξιόπιστος» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.