Στο νέο τεύχος του Fortune: Μεγάλος επενδυτικός οδηγός για το 2017

Στο νέο τεύχος του Fortune: Μεγάλος επενδυτικός οδηγός για το 2017

Το ελληνικό στοίχημα, η παγκόσμια οικονομία και οι προσδοκίες των επενδυτών για τη νέα χρονιά.

Σκεφτείτε με ψυχραιμία και επενδύστε σωστά. Αυτό είναι το σύνθημα για το 2017 το οποίο αναμένεται να είναι αρκετά ευμετάβλητο και να χαρακτηριστεί από «νευρική αισιοδοξία».

Το σοκ του Brexit, η εκλογή του Ντόνταλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, η ήττα του Ρέντσι στη μάχη για την συνταγματική αναθεώρηση, η κλιμάκωση της κρίσης στη Συρία και οι δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία, προοιωνίζουν μια νέα περίοδο όπου τίποτε δεν θα είναι πλέον όπως το ξέραμε.

Επιπλέον, η γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η πτώση του επιπέδου του διεθνούς εμπορίου, η αύξηση του χρέους των αναδυόμενων κρατών και η πιθανή μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στην Κίνα αποτελούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, τις βασικές εστίες ανησυχίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλες περιπέτειες την οικονομία σε όλο τον κόσμο.

Μέσα σε αυτό το επικίνδυνο και ασταθές διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα, με ανοιχτή τη δεύτερη αξιολόγηση, κινδυνεύει για μια ακόμη φορά με πολιτική αστάθεια και ό,τι σημαίνει αυτό για την οικονομία αλλά και την εθνική της ασφάλεια.

Εν τούτοις, οι αγορές δεν φαίνεται να ανησυχούν ιδιαίτερα και ενσωματώνουν χωρίς επιπτώσεις τη μια αρνητική είδηση μετά την άλλη. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν τα στοιχεία που συνθέτουν τον επενδυτικό οδηγό για το 2017.

Ένα αποκαλυπτικό αφιέρωμα, που περιλαμβάνει τις προβλέψεις για τη νέα χρονιά, με εκτενή ρεπορτάζ και αναλύσεις του αμερικανικού Fortune σε συνδυασμό με το εξίσου αποκαλυπτικό άρθρο του Γιάννη Παπαδογιάννη.

Διαβάστε στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί 30 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα «Επένδυση»:

– Προβλέψεις: Τι εκτιμούν οι επαγγελματίες των αγορών.

– Donald Trump: Η οικονομία των ΗΠΑ υπό τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, η Wall Street και οι προβλέψεις και η Fed.

– Kίνα: Πρόγραμμα – «μαμούθ» για επενδύσεις 3 τρισ. δολαρίων.

– Fortune Crystal Ball: Όλες οι προβλέψεις για το 2017.