Στουρνάρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει η δόση στο Eurogroup»

Στουρνάρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να προχωρήσει η δόση στο Eurogroup»

Δριμύ κατηγορώ από τον υπουργό Οικονομικών κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Ολομέλειας, κατηγορώντας τον ότι «δίνει μια μάχη οπισθοφυλακών, χαμένη όμως πια».

Σχολιάζοντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε εναντίον του ο κύριος Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και υποστήριξε ότι στόχος του ήταν να μην συζητηθεί στο μεθαυριανό Eurogroup το χρονοδιάγραμμα της εκταμίευσης της τελευταίας δόσης τον Μάιο. «Ο κ. Τσίπρας επένδυσε στην καταστροφή. Οι καινούργιες δημοσκοπήσεις τον έχουν τρομάξει. Αυτό τον έχει ενοχλήσει πάρα πολύ. Εμείς, με σταθερότητα και υπευθυνότητα βγάλαμε την οικονομία απ’ την κρίση. Ο κος Τσίπρας δίνει σήμερα μάχη οπισθοφυλακών, χαμένη πια – και το ξέρει πάρα πολύ καλά» δήλωσε ο κος Στουρνάρας.

«Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει να χάνει. Επιδιώκει να υπονομεύσει την προσπάθεια εξόδου απ’ την κρίση με εξώφθαλμα ψέματα και απειλές. Γιατί κατέθεσε την πρόταση μομφής; Με έπιασε μήπως με τη γίδα στην πλάτη, να παίρνω επίδομα για την κόρη μου που δεν δικαιούμαι;» ανέφερε υπαινισσόμενος την πρόσφατη περιπέτεια της μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η πρόταση δυσπιστίας κατατέθηκε «από κουτοπονηριά»: «Μεθαύριο η χώρα μας φιλοξενεί το Eurogroup ως προεδρεύουσα του Ecofin. Το Μάιο εκταμιεύεται η τελευταία δόση. Ο κος Τσίπρας θέλει να μην γίνει η εκταμίευση. Δεν θα του κάνουμε το χατίρι» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

Διαβάστε ακόμη: Πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Στουρνάρα

«Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού πετύχαμε έναν άθλο χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία. Βγάλαμε την οικονομία από την κρίση», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τραπεζών και τις αλλαγές στη λειτουργία του ΤΧΣ, για τα οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική υπεραμύνθηκε των σχετικών ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι σε απόλυτη εναρμόνιση με του ευρωπαϊκούς κανόνες, θα λειτουργήσουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

«Ο νόμος προβλέπει πώληση των μετοχών κάτω απ’ την τιμή κτήσης και την τιμή αγοράς. Αυτό συμβαίνει παντού. Αυτό έκανε και η Πειραιώς και η Alpha Bank. Γιατί όχι και το ΤΧΣ; Αν νομίζει πως είναι δυνατόν να πουληθούν μετοχές πάνω από 1,25 ευρώ, τον προκαλώ να φέρει νομοσχέδιο για πώληση στα 1,25 ευρώ. Δεν θα έρθει ούτε ένας επενδυτής. Θα αφήσει την Eurobank αθωράκιστη; Ξέρει τι λέει; Έχει την αίσθηση της πραγματικότητας ο κος Τσίπρας;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας τον «κίνημα υπέρ της ακρίβειας».

Αύριο θα συζητηθεί και η πρόταση μομφής κατά του προεδρείου της Βουλής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Σαμαράς: «Δεν πέρασε η υπονόμευση της χώρας και του Κοινοβουλίου»