Τα επτά πράγματα που προσέχουν όλοι οι διευθυντές

Τα επτά πράγματα που προσέχουν όλοι οι διευθυντές

Μπορεί να μη ξέρει όλες τις λεπτομέρειες για εσάς, αλλά αυτά τα πράγματα τα ελέγχουν όλοι.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως επειδή δεν έχουν αλληλεπίδραση με τους CEO της εταιρείας τους, ότι οι διευθυντές τους δεν γνωρίζουν τι κάνουν.

Αυτό είναι λάθος, υπάρχουν πράγματα τα οποία προσέχουν οι διευθυντές σε όποιον χώρο κι αν εργάζεστε.

  1. Πόσο νωρίς έρχεστε

Πάρτε στο γραφείο σας στις 8, στις 8 ή στις 10; Η κάθε εργασιακή κουλτούρα έχει και διαφορετικά ωράρια, αφού υπάρχουν γραφεία που δεν ακολουθούν το κλασσικό ωράριο 9-5, αλλά αν πηγαίνετε κάθε μέρα στις 12 ηώρα τότε υπάρχει πρόβλημα. Δείτε τι ώρα πηγαίνουν οι συνάδελφοι σας και προσπαθήστε να φτάνετε την ίδια ώρα.

  1. Τι ώρα φεύγετε

Όπως είπαμε και παραπάνω, μπορεί η εταιρεία σας να μην ακολουθεί το κλασσικό ωράριο αλλά έχετε προσέξει  τι ώρα κλείνετε τον υπολογιστή σας; Πριν τους συναδέλφους σας ή μετά; Φροντίστε απλά να μην είστε πάντα ο πρώτος που εγκαταλείπει το γραφείο του.

  1. Πως ντύνεστε

Μπορεί να θεωρείτε ξεπερασμένο το να σας κρίνει κάποιος απ’ την εμφάνιση σας, αλλά ο τρόπος που ντύνεστε είναι ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζετε τον εαυτό σας. Να θυμάστε πως ο τομέας στον οποίο εργάζεστε προσδιορίζει και τον τόπο με τον οποίο πρέπει να ντύνεστε. Σε κάποια γραφεία το ντύσιμο μπορεί να είναι εντελώς χαλαρό, ενώ σε άλλα να επιβάλλουν το σακάκι. Δείτε τους γύρω σας και προσαρμοστείτε.

  1. Πώς χρησιμοποιείτε την τεχνολογία

Μιλάτε στο κινητό σας εν ώρα εργασίας ή συζητάτε με τον συγκάτοικο σας τι θα κάνετε το βράδυ; Μπορεί  να σας φαίνεται υπερβολικό, αλλά πρέπει να χρησιμοποιείτε τη τεχνολογία για τη δουλειά σας.

  1. Οι λέξεις που χρησιμοποιείτε

Πρόκειται για ένα βασικό στοιχείο, ο τρόπος που εκφράζεστε στα αντιπροσωπεύει. Αν είστε αγενείς ή βρίζετε θα φτάσει στα αυτιά του εργοδότη σας.

  1. Αν ταιριάζετε με την εταιρεία

Πώς τα πάτε με τους εργοδότες σας; Μπορείτε να ταιριάξετε και να προσαρμοστείτε; Αν είστε νέος μπορείτε να έρθετε πιο κοντά με τους συναδέλφους σας κανονίζοντας εξόδους μετά το γραφείο.

  1. Πώς χειρίζεστε τον χρόνο σας

Είστε από αυτούς που τρέχουν τελευταία στιγμή, ή φροντίζετε να είστε on time; Ο τρόπος που  ανταποκρίνεστε στις απαιτήσεις αυτές παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο σας βλέπει ο διευθυντής σας.