Με τα φτερά της Airtickets

Με τα φτερά της Airtickets

H εταιρεία κερδίζει συνεχώς έδαφος στην παγκόσµια αγορά αεροπορικού εισιτηρίου και ο ιδρυτής της Δηµήτρης Κοντογεώργος ξετυλίγει την ιστορία της.

Aπό τον Απόστολο Μαγγηριάδη*

ΌΤΑΝ Η AIRTICKETS.GR ιδρύθηκε, το 1998, είχε σκοπό να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά ως ένα γραφείο επαγγελματικού τουρισμού. Η αρχή έγινε με ελάχιστα κεφάλαια, αυτοχρηματοδότηση, αμφιβολίες και αρνήσεις. Σήμερα προσελκύει χρήστες από 170 χώρες του κόσμου, απασχολεί περισσότερους από 100 υπαλλήλους, έχει κύκλο εργασιών 150 εκατομμύρια ευρώ και πεδίο δράσης τις αγορές του κόσμου.

O ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Κοντογεώργος ξετυλίγει την ιστορία της σε πρώτο πρόσωπο και δίνει τη συμβουλή του σε νέους επιχειρηματίες:

«Γεννήθηκα σε ένα χωριό της Φθιώτιδας, σπούδασα στην παιδαγωγική ακαδημία της Λαμίας και στη διάρκεια της αναμονής για τον διορισμό μου στο Δημόσιο ασχολήθηκα με τις πωλήσεις, την επικοινωνία και το marketing στον χώρο των εκδόσεων. Μετά τις εκδόσεις, συνέχισα σε γραφείο ταξιδίων και επαγγελματικού τουρισμού, ώσπου ήρθε η airtickets. Η ειρωνεία της διαδρομής; Η δημιουργία της εταιρείας μου συνέπεσε χρονικά με το χαρτί του διορισμού στο Δημόσιο…

Ξεκινήσαμε σε έναν μικρό χώρο 20 τετραγωνικών μέτρων, χωρίς συνεργάτες, σαν ένα γραφείο επαγγελματικού τουρισμού. Εκεί διαπιστώσαμε την ανάγκη να προσφέρουμε στις επιχειρήσεις ένα διαδικτυακό εργαλείο κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων. Το 1999, τη χρονιά που ξεκίνησε το e-travel στην Αμερική, είδαμε την ευκαιρία να έρχεται, κρατήσαμε το domain name, κι έτσι το 2000 βγήκαμε στο διαδίκτυο με μια απλή μηχανή αναζήτησης αεροπορικών εισιτηρίων λιανικής πώλησης, που ήταν η πρώτη στην Ελλάδα. Το 2000 κάναμε μία κράτηση την εβδομάδα. Σήμερα κάνουμε μια κράτηση κάθε λεπτό. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Παλιά λέγανε ότι για να κάνεις ένα πετυχημένο μαγαζί χρειάζονται δύο πράγματα: πρώτον, να είναι “μαγαζί γωνία” και, δεύτερο, να είναι “μαγαζί γωνία”. Αυτή η “γωνία” είναι σήμερα μέσα στο διαδίκτυο. Έτσι ακριβώς σκεφτήκαμε το 2000 το πώς θα κάνουμε ένα μαγαζί γωνία μέσα στο ίντερνετ. Επιλέξαμε ένα περιγραφικό όνομα που προσδιορίζει το αντικείμενο για να στήσουμε την ταμπέλα μας μέσα στις νέες ψηφιακές πλατείες. Αρχικά στα portals που υπήρχαν εκείνη την περίοδο, μετά στην Google, στα social media και πρόσφατα στον νέο κόσμο του iPhone και του Android, τον κόσμο των εφαρμογών.

Τα πρώτα χρόνια η εταιρεία είχε στόχο να μάθει στον Έλληνα καταναλωτή στη χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών για την αγορά εισιτηρίων, με στοχευμένες προωθητικές ενέργειες, ελάχιστα χρήματα και υποστήριξη σε επίπεδο προγραμματιστών από το εξωτερικό. Και μετά την εξοικείωση ήρθε το “μπουμ” της τετραετίας 2006-2009: Η εταιρεία αυξάνει τις πωλήσεις της θεαματικά. Επόμενος στόχος; Η διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού. Η εταιρεία μπαίνει στις αναδυόμενες αγορές, αγοράζει το διεθνές domain name airtickets.com και την αντίστοιχη κατάληξη σε 30 χώρες του κόσμου.

Το μότο που αντικρίζει ο χρήστης στο airtickets.com είναι το “a world to share”, που συνοψίζει την πρόθεσή μας να δώσουμε στον χρήστη τη δυνατότητα να ταξιδέψει και να μοιραστεί τον κόσμο. Η παρουσία μας σε Ρωσία, Πολωνία, Τουρκία, Ιταλία και Ρουμανία αποτυπώνει την πρόθεσή μας να εξαπλωθούμε γρήγορα στις αγορές του εξωτερικού. Ήδη οι κρατήσεις που προέρχονται από διεθνείς χρήστες προσεγγίζουν το 50%, ενώ πριν από ενάμιση χρόνο οι πωλήσεις σε Έλληνες αποτελούσαν το 95%.

Ο επιχειρηματικός μας πυρήνας παραμένει το αεροπορικό εισιτήριο, η εταιρεία όμως προσφέρει και υπηρεσίες ενοικιάσεως αυτοκινήτου, ξενοδοχείου κ.λπ. Προσπαθούμε να εξασφαλίζουμε τις ανταγωνιστικότερες τιμές για τους πελάτες μας, λόγω μεγάλου όγκου στον κύκλο εργασιών. Αυτό που ζητεί ο χρήστης είναι να μειώσει τα “κλικ”. Θέλει να αγοράσει υπηρεσίες αξιόπιστες, σε πολύ καλή τιμή και στον λιγότερο χρόνο. Και να αποφύγει τα διλήμματα. Εμείς, λοιπόν, προσπαθούμε να καλύψουμε αυτά τα διλήμματα.

Είναι ευτύχημα το ότι μία από τις επιπτώσεις της κρίσης είναι πως πολλοί νέοι άνθρωποι έχουν ξεχάσει το Δημόσιο ως επαγγελματικό προορισμό και τολμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Η έξαρση των startups είναι ευτυχής συγκυρία για την ελληνική οικονομία, αφού στην Ελλάδα έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα που λέγεται ανθρώπινο δυναμικό. Διαθέτουμε πολύ καλά μαθηματικά μυαλά, τα οποία αντιλαμβάνονται δυαδικές σχέσεις και συναρτήσεις, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί μας να είναι καλοί και περιζήτητοι. Υπάρχει, λοιπόν, ένα καλό ανθρώπινο κεφάλαιο. Το θέμα είναι πώς θα αξιοποιηθεί. Πρέπει να βοηθηθούν οι startups μέσα από χρηματοδοτήσεις και κεφαλαιοποιήσεις, να υπάρξει μια μεθοδικότητα, μια ολοκληρωμένη κουλτούρα χρηματοδότησης, όπως συμβαίνει στις ώριμες αγορές της Αμερικής και της Ευρώπης.

H airtickets.gr αυτοχρηματοδοτείται και μεγαλώνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια, είναι κερδοφόρα και ατενίζει το μέλλον με συγκρατημένη αισιοδοξία. Είμαστε μια υγιής επιχείρηση και αυτή τη στιγμή μπορούμε να χαμογελάμε. Μόνη λύση για να συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο είναι η εξωστρέφεια. Εάν οι ελληνικές επιχειρήσεις δεν στρέψουν το βλέμμα προς τα έξω, θα βρεθούν απέναντι σε ανταγωνιστές που θα έρθουν από το εξωτερικό και θα σαρώσουν. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Δεν θα αντέξουμε διαφορετικά».

Η Συμβουλή Μου

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ: Ιδρυτής airtickets.gr

Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Ζούμε στην εποχή του Βig Data. Δεν αρκεί να συλλέξεις τα δεδομένα, πρέπει και να τα αναλύεις. Οι σωστές αποφάσεις λαμβάνονται όταν γίνει η σωστή μαθηματική επεξεργασία τους.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ
Πρέπει να υπάρχει κάποια ανάγκη για να βρεις τη δύναμη. Εάν δεν έχεις καμία ανάγκη, δεν έχεις καμία δύναμη… Η συνειδητοποίηση ότι είναι ανάγκη να βγούμε στις αγορές του εξωτερικού θα μας δώσει τη δύναμη να το πετύχουμε.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ
Το όραμα δεν εκπληρώνεται μόνο του, γιατί θα παραμείνει όνειρο. Πρέπει να υπηρετείς το όραμά σου και να έχεις γνώση της αγοράς. Άρα, χρειάζεται πίστη και σκληρή δουλειά. Χωρίς τη δουλειά, τίποτε από τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί».

*To κείμενο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Φωτογραφίες Στέφανος Παπαδόπουλος