Τα κλιμάκια του ΔΝΤ στην Ελλάδα πάνε…διακοπές

Τα κλιμάκια του ΔΝΤ στην Ελλάδα πάνε…διακοπές

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Der Spiegel" αποχωρεί προσωρινά το προσωπικό του Ταμείου από την Αθήνα, καθώς οι συζητήσεις είναι μέχρι στιγμής...άκαρπες. 

«Από οργή λόγω της συνεχιζόμενης άρνησης της Αθήνας για μεταρρυθμίσεις οι υπάλληλοι της διεύθυνσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου υπό την Κριστίν Λαγκάρντ έχουν προσωρινά ανακληθεί. Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα να αποδειχθούν άκαρπες οι συνεχιζόμενες συζητήσεις, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι σε θέση να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στο σπίτι τους», γράφει σε σημερινό του δημοσίευμα το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel».

Σε άλλο σημείο του το δημοσίευμα του «Der Spiegel» αναφέρει πως κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης, ο Νίκος Θεοχαράκης αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα».

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Θεοχαράκης ανέφερε – όπως και ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης – ότι η Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις του δανείου του ΔΝΤ. Στις 9 Απριλίου κάποιος είναι «κοντά στο τέλος» είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ του ΥΠΟΙΚ, με το Spiegel να προσθέτει ότι «η στάση πληρωμών, κατά τη διεθνή πρακτική θα είχε ως συνέπεια τη χρεοκοπία της χώρας».

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθάρισαν αφενός πως η αναχώρηση του κλιμακίου του ΔΝΤ από την Αθηνά ήταν προγραμματισμένη, αφετέρου πως ο κ. Θεοχαράκης δεν προχώρησε ποτέ στους χαρακτηρισμούς που του αποδίδονται.

Για το θέμα αναμένεται να εκδοθεί και ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών.