Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ

Τα κόμματα καταδικάζουν την επίθεση στα μέλη του ΠΑΜΕ

Την Χρυσή Αυγή «δείχνουν» τα κόμματα στις ανακοινώσεις τους.

Τις αντιδράσεις των κομμάτων, έχει προκαλέσει η αιματηρή επίθεση που δέχθηκε τα μεσάνυχτα στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα ομάδα 30 μελών του ΚΚΕ, στη διάρκεια αφισοκόλλησης, που όπως κατήγγειλαν στην αστυνομία, έγινε απρόκλητα από περίπου 50 μέλη της Χρυσής Αυγής, που κρατούσαν λοστούς και καδρόνια.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν εννέα άτομα μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό», αναφέρει το ΚΚΕ.

Διαβάστε ακόμη: ΚΚΕ: «Εμπόριο ψεύτικων ελπίδων» από συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη του συνδικάτου μετάλλου, που συμμετείχαν στην αφισοκόλληση του ΚΚΕ για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», επικαλούμενοι μαρτυρίες πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης, έκαναν λόγο για ολιγωρία της αστυνομίας στη σύλληψη των δραστών κάτι όμως που διαψεύδει με σημερινή της ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

«Το πρώτο περιπολικό κατέφθασε στο σημείο της επίθεσης ύστερα από δυόμισι λεπτά περίπου ενώ συνολικά στην επιχείρηση έλαβαν μέρος 38 αστυνομικοί εκ των οποίων και δύο ομάδες της ΔΙΑΣ» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ και αναφέρει ότι κατά την άφιξη των αστυνομικών οι δράστες της επίθεσης είχαν αποχωρήσει ενώ ακολούθησαν επισταμένες έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη χθεσινή επίθεση θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

Διαβάστε ακόμη: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ και σε δεύτερη δημοσκόπηση

Για συκοφαντίες και για τεχνητή ένταση που επιχειρεί το ΚΚΕ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις καταγγελίες.

«Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ για κοινή θεσμική-πολιτική δράση απέναντι στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής παραμένει ακόμη χωρίς απάντηση», τονίζει σε ανακοίνωση του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

«Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος η ΔΗΜΑΡ καταγγέλλει τη βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. “Είναι ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας της ναζιστικής οργάνωσης”, τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με σκληρή ανακοίνωσή τους καταδίκασαν «την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα», ενώ εκφράζουν φόβους ότι «κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου: Άλκης Κωσνταντινίδης