Τα «λαβράκια» της λίστας μεγαλοκαταθετών της UBS: Από αστέρες της TV μέχρι δικηγόρους

Τα «λαβράκια» της λίστας μεγαλοκαταθετών της UBS: Από αστέρες της TV μέχρι δικηγόρους

Δύο ηθοποιοί στη λίστα της UBS με 1,5 εκατ. ο καθένας – Τι αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου της λίστας που έχουν παραδώσει στις ελληνικές αρχές οι φορολογικές αρχές της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπως ανέφερε την Τετάρτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Σε αντίθεση με τα όσα έγιναν με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, οι εισαγγελικές αρχές ήδη έχουν ταυτοποιήσει εκατοντάδες ΑΦΜ με καταθέσεις από 1 εκατ. ευρώ έως 12 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και προσέθεσε ότι «τα αποτελέσματα θα είναι γρήγορα και θεαματικά, όχι για να χρησιμοποιηθούν σαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα αλλά γιατί πιστεύουμε ότι την ώρα που ο πολίτης πληρώνει, οφείλουμε να αποδώσουμε φορολογική δικαιοσύνη και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες».

Ανέφερε δε ότι για το ίδιο θέμα αναμένεται σύντομα στην Αθήνα ο αρμόδιος υπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα βρίσκονται τρανταχτά ονόματα από το θέατρο, την τηλεόραση αλλά και τον δικηγορικό κλάδο. Πρόσωπα πασίγνωστα σε κάποιες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα ο ηθοποιός που όλη η Ελλάδα γνωρίζει καθώς έχτισε την καριέρα του στην τηλεόραση, αλλά και της συναδέλφου του, επίσης πολύ γνωστή και αυτή, με τις καταθέσεις του 1,5 εκατομμυρίου έκαστος.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες και ένα άλλο επίσης πολύ γνωστό πρόσωπο από την τηλεόραση. Και σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για γυναίκα, αλλά όχι για ηθοποιό, αλλά για πασίγνωστη τηλεπαρουσιάστρια.

Επίσης υπάρχουν πρόσωπα τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό. Πρόκειται για επιχειρηματίες, γιατρούς και δικηγόρους με επιτυχημένη καριέρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο μέσος όρος των καταθέσεων είναι κοντά στα 4 με 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Για σκεφτείτε στις λίστες να υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν στην κοινωνία μαθήματα φορολογικής συνείδησης ότι πρέπει να πληρώσουν τους φόρους τους κλπ και οι ίδιοι να έχουν βγάλει έξω τα χρήματά τους…» ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.

Να διευκρινιστεί ότι σε καμιά περίπτωση δεν είναι παράνομο να έχει κάποιος χρήματα στο εξωτερικό αν αυτά έχουν φορολογηθεί και δικαιολογούνται από τη δραστηριότητα των δικαιούχων.

Σε περιπτώσεις που τα χρήματα που εντοπίστηκαν δεν έχουν φορολογηθεί, οι δικαιούχοι των λογαριασμών θα λάβουν το σχετικό ραβασάκι από τους οικονομικούς εισαγγελείς να τους επισκεφθούν με όλα τα στοιχεία που διαθέτουν για να δικαιολογήσουν όλα αυτά τα χρήματα.