Τα social media είναι «γένους θηλυκού»

Τα social media είναι «γένους θηλυκού»

Οι γυναίκες κυριαρχούν στα κοινωνικά δίκτυα, αφού όχι μόνο τα χρησιμοποιούν συχνότερα, αλλά και με περισσότερους τρόπους από τους άντρες.

Κυριαρχία των γυναικών παρατηρείται στα social media στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Financesonline.com, η οποία επικαλείται στοιχεία από πηγές όπως το Pew Research Center και το Burst Media.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι Αμερικανίδες όχι μόνο χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα πιο συχνά από ότι οι άνδρες, αλλά και με περισσότερους τρόπους. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες βρίσκονται στα social media πιο συχνά από ό,τι οι άνδρες, καθώς το 30% χρησιμοποιεί τα κοινωνικά δίκτυα «αρκετές» φορές την ημέρα, έναντι 26% των ανδρών.

Παράλληλα, μεγάλο είναι το ποσοστό των γυναικών χρηστών στα κορυφαία social media sites, ενώ κυριαρχούν στα «οπτικού» χαρακτήρα δίκτυα, τα οποία είναι η πλέον ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Pinterest, όπου έχει πρόσβαση το 33% των γυναικών που είναι online, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι μόλις 8%.

Διαβάστε ακόμη: Παραμένει η διαχείριση social media το «επάγγελμα του μέλλοντος»;

Επίσης, οι γυναίκες φαίνεται να ηγούνται και όσον αφορά στην πρόσβαση στα social media μέσω φορητών συσκευών. Συγκεκριμένα, το 46% των γυναικών χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να ελέγξουν τους λογαριασμούς τους, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες είναι 43%. Στα tablets τα ποσοστά είναι 32% έναντι 20%.

Ακόμη, αλληλεπιδρούν με brands πιο συχνά, και για περισσότερους λόγους από ότι συμβαίνει με τους άντρες χρήστες. Το 54% των γυναικών το κάνει για υποστήριξη (44% για τους άνδρες), το 53% για προσφορές (36% για τους άνδρες), το 39% για γενική ενημέρωση (33% για τους άνδρες) και το 28% για σχόλια (25% για τους άνδρες). Επίσης, συχνότερα «καταναλώνουν» και μοιράζονται νέα στα κοινωνικά δίκτυα. Οι άντρες φαίνεται να επικεντρώνονται σε ειδησεογραφικές και αθλητικές ιστοσελίδες.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των ενηλίκων χρηστών του Ίντερνετ στις ΗΠΑ, που χρησιμοποιούν τα κορυφαία social media έχουν ως εξής:

Facebook: 76% για τις γυναίκες, 66% για τους άνδρες

Tumblr: 54%, 46%

Pinterest: 33%, 8%

Instagram: 20%, 15%

Twitter: 18%, 17%

LinkedIn: 19%, 24% (μεγαλύτερο το ποσοστό για τους άνδρες)

Διαβάστε ακόμη: Πέντε προβλέψεις για τα social media το 2014