Ταϊλάνδη: Εκλογές το συντομότερο αποφάσισε η πρωθυπουργός

Ταϊλάνδη: Εκλογές το συντομότερο αποφάσισε η πρωθυπουργός

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν παρά τη διάλυση του κοινοβουλίου δηλώνει ο επικεφαλής των διαδηλωτών.

Σε διάλυση του κοινοβουλίου της χώρας και σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν αποφάσισε να προχωρήσει η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα . Η απόφαση αυτή της Ταϊλανδής πρωθυπουργού ήρθε εν μέσω του σφοδρού κύματος αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Μπανγκόκ οι οποίες συνεχίζονται επί σειρά ημερών.

«Σε αυτό το στάδιο, όταν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αντιτίθενται στην κυβέρνηση, ο καλύτερος τρόπος είναι να επιστραφεί στους πολίτες της Ταϊλάνδης η εξουσία και να πάμε σε εκλογές. Έτσι, θα αποφασίσουν οι πολίτες οι πολίτες της Ταϊλάνδης» είπε η πρωθυπουργός μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματός της, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ με βασικό αίτημα την παραίτησή της.

Η απόφαση της πρωθυπουργού για τη διάλυση του κοινοβουλίου ήρθε λίγο αφότου υπήρξε η μαζική παραίτηση των βουλευτών του κόμματος της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Ο ηγέτης του κινήματος διαμαρτυρίας που μάχεται για να εκδιώξει την πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις δεν θα τερματιστούν, παρά τη διάλυση του κοινοβουλίου και την πρωθυπουργική υπόσχεση για τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία μας προς το κυβερνείο. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο στόχο μας. Η διάλυση του κοινοβουλίου δεν είναι ο στόχος μας» ανέφερε στο Ρόιτερς ο Σουθέπ Θαουγκσουμπάν. Οι επικεφαλής των διαδηλωτών έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι δεν θέλουν μια νέα εκλογή, αλλά επιθυμούν το ακαθόριστο και μη εκλεγμένο «συμβούλιο του λαού» να κυβερνήσει τη χώρα.