Το Facebook «εισβάλλει» στα εστιατόρια

Το Facebook «εισβάλλει» στα εστιατόρια

Η συνεργασία με το OpenTable φέρνει 28.000 restaurant στο πιάτο μας.

Το OpenTable  είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία κράτησης θέσεων σε εστιατόρια στον κόσμο. Οι περίπου 30 εκατ. χρήστες του έχουν κλείσει πάνω από 490 εκατ. γεύματα και δείπνα σε 28.000 επιχειρήσεις εστίασης σε όλο τον κόσμο – κυρίως σε ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και σε χώρες της Ευρώπης όπως Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Πορτογαλία και Αυστρία (όχι όμως και στην Ελλάδα).

Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα, οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να έχουν πρόσβαση απ’ ευθείας στο σύστημα κράτησης του OpenTable, τόσο από την mobile σελίδα του Facebook όσο και από την τελευταία, ανανεωμένη έκδοση της εφαρμογής για iOS και Android.

Η κράτηση θα γίνεται απ’ ευθείας και μόνο μέσα από το Facebook, χωρίς ο χρήστης να είναι απαραίτητα μέλος του OpenTable το οποίο αναμένεται, με αυτή την εξέλιξη, να αυξήσει τη βάση των μελών του κατά αρκετά εκατομμύρια.

Η εφαρμογή θα εκμεταλλεύεται και τη λειτουργία Nearby Places του Facebook με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να βλέπει τόσο τα εστιατόρια που βρίσκονται κοντύτερά του όσο και αν αυτά συμμετέχουν στο OpenTable, ώστε η κράτηση να είναι άμεση.

Διαβάστε ακόμη: Η μεγάλη «business» των Likes