Θετική εξέλιξη για τον όμιλο Marfin η πώληση της Olympic Air στην Aegean

Θετική εξέλιξη για τον όμιλο Marfin η πώληση της Olympic Air στην Aegean

Μείωση του δανεισμού, αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων και βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής βλέπει η MIG.

Μείωση του δανεισμού, αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων και βελτίωση της χρηματοοικονομικής δομής του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) είναι μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της συμφωνίας πώλησης της Olympic Air στην Aegean.

Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της η ΜΙG, αναφέρει «πως η συμφωνία έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων της MIG κατά το πρόσθετο τίμημα των 52 εκατ. ευρώ, το οποίο θα καταβληθεί σταδιακά, καθώς και την μείωση του συνολικού δανεισμού του ομίλου κατά το ποσό των 117,8 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε υποχρεώσεις που απορρέουν από συμβάσεις χρηματοοικονομικής μίσθωσης αεροσκαφών. Οι παραπάνω κινήσεις βελτιώνουν σημαντικά τη χρηματοοικονομική δομή του Ομίλου. Στις ενοποιημένες λογιστικές καταστάσεις της MIG, η Olympic Air εμφανίζεται ως διακοπείσα δραστηριότητα από το τέλος του 2012».

Η συμφωνία αυτή, καταλήγει η ανακοίνωση, εντάσσεται στην στρατηγική του Ομίλου Marfin Investment Group για την απεμπλοκή από ζημιογόνες δραστηριότητες με αρνητικές ταμειακές ροές και την επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της με θετικές προοπτικές, και οικονομικά αποτελέσματα, στοχεύοντας μεσοπρόθεσμα στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους του Ομίλου.

Χωρίς την συμφωνία αυτή οι λειτουργικές ζημίες και η αναπόφευκτη συρρίκνωση δραστηριοτήτων των αεροπορικών εταιρειών θα περιόριζαν την αεροπορική σύνδεση της χώρας με απροσδιόριστες συνέπειες για τον κλάδο και την οικονομία.

 Διαβάστε ακόμη: Στραμμένο στην Ελλάδα θα είναι το «βλέμμα» της Κομισιόν