Τι απαντά ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ» για την σύλληψή του

Τι απαντά ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ» για την σύλληψή του
NEW YORK, NY - DECEMBER 17: Martin Shkreli (C), CEO of Turing Pharmaceutical, is brought out of 26 Federal Plaza by law enforcement officials after being arrested for securities fraud on December 17, 2015 in New York City. Shkreli gained notoriety earlier this year for raising the price of Daraprim, a medicine used to treat the parasitic condition of toxoplasmosis, from $13.50 to $750 though the arrest that happened early this morning does not involve that price hike. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

«Οι επενδυτές έβγαλαν πολλά λεφτά από εμένα», δηλώνει ο Μάρτιν Σκρέλι. Άγνωστο, όμως, παραμένει από πού προέρχονται αυτά τα χρήματα.

Δεκατρείς ώρες μετά την σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές, ο Μάρτιν Σκρέλι αρνείται όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν κατόπιν έρευνας του FBI. Οι ομοσπονδιακές αμερικανικές αρχές κατηγορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Turing Pharmaceuticals πως το hedge fund και την φαρμακευτική εταιρεία που διηύθυνε στο παρελθόν κερδοσκοπικά.

Ο ίδιος απαντά πως οι κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία που τον βαραίνουν είναι ανεδαφικές και αποτελούν επί της ουσίας μία αθέμιτη προσπάθεια των αρχών να τον τιμωρήσουν επειδή πρόσφατα αποφάσισε να αυξήσει κατά 500% την τιμή φαρμάκου για το AIDS, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Μάλιστα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως όχι μόνο δεν έχει διαπράξει απάτη, αλλά ότι οι επενδυτές της φαρμακευτικής εταιρείας και του hedge fund που διηύθυνε έβγαλαν σημαντικά κέρδη από τις αποφάσεις του. Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει πως οι κινήσεις του «ήταν απλά ένα βήμα πιο μπροστά από τις ρυθμιστικές αρχές, καθώς περιλαμβάνουν πολύπλοκα λογιστικά συστήματα που οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αδυνατούν να κατανοήσουν».
Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ»

Ο «πιο μισητός άνθρωπος στις ΗΠΑ» μειώνει την τιμή φαρμάκου για το AIDS