Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθήνας

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθήνας

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν και οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηνών, κάνοντας δηλώσεις μετά τη διαδικασία.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν και οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηνών, κάνοντας δηλώσεις μετά τη διαδικασία.

Γιώργος Καμίνης
«Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, στις μητροπόλεις», δήλωσε ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξερχόμενος από το εκλογικό τμήμα όπου άσκησε το εκλογικό του καθήκον.

«Με την καθολική συμμετοχή τους», πρόσθεσε ο κ. Καμίνης, «οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια της Αθήνας, για το σχέδιο και την προοπτική της».

Άρης Σπηλιωτόπουλος
«Σ΄αυτή την πολύ όμορφη μέρα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αποφασίζουν να βάλουν τέρμα στην εγκατάλειψη, να βάλουν φραγμό στην προτεινόμενη αναρχία», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Μπορείς» Άρης Σπηλιωτόπουλος λίγα λεπτά αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην οδό Μαρασλή. «Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά», είπε ακόμη ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Νικήτας Κακλαμάνης
Στο Παγκράτι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. «Οι εκλογές συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 180 ετών ζωής του Δήμου, για αυτό και καταθέσαμε μια ανεξάρτητη υποψηφιότητα. Πολλοί πίστευαν ότι δεν θα φτάναμε στην κάλπη, αλλά τους διαψεύσαμε. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα» δήλωσε.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης
«Οι Αθηναίοι με τη συμμετοχή τους και την ψήφο τους αλλάζουν την Αθήνα. Βάζουν τέλος στην εποχή της εγκατάλειψης και των έργων βιτρίνας» δήλωσε ο υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, Γ. Σακελλαρίδης από το 27ο και 30ο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης, όπου ψήφισε. «Μέχρι το τελευταίο λεπτό δίνουμε μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

Βασίλης Καπερνάρος
Την εκτίμησή του ότι οι πολίτες του δήμου της Αθήνας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά του και θα στηρίξουν την προσπάθειά του για τον δήμο της Αθήνας, εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος.

Ο κ.Καπερνάρος άσκησε το μεσημέρι το εκλογικό του δικαίωμα και στη συνέχεια εξέφρασε την αισιοδοξία του διότι όπως είπε «κάναμε έναν έντιμο αγώνα, κάναμε μια τίμια προσπάθεια, δεν παραβιάσαμε το νόμο και τη λογική, σεβαστήκαμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας και προσδοκούμε αυτό το αποτέλεσμα που θα φέρει επιτέλους την αλλαγή, διά της ανατροπής, σε αυτή την κατάσταση που όλοι μας διαπιστώνουμε ότι δεν μας αξίζει».

Ο κ.Καπερνάρος εξέφρασε την πικρία του για ελλιπή προβολή των θέσεών του και όπως είπε, “στην προσπάθειά μας δεν είχαμε την προστασία, την προβολή και την εύνοια κάποιων ημέτερων. Μόνοι μας και με τη βοήθεια του Θεού”.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες θα ανταποκριθούν, θα δεχθούν αυτή την έντιμη προσπάθειά μας και τον αγώνα μας και θα μας στηρίξουν, στηρίζοντας αυτά που λέγαμε για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση που δεν μας αξίζει και προσδοκούμε καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».

Νίκος Σοφιανός
«Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα σήμερα, με τη ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία. Μπορεί να τιμωρήσει τους ψευτοσωτήρες και τους σημερινούς διαχειριστές, να διαμορφώσει τη δική της δυναμική, να διαμορφώσει τα δικά της δεδομένα», δήλωσε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Ηλίας Κασιδιάρης
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ελληνική Αυγή» Ηλίας Κασιδιάρης, άσκησε νωρίς το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα και προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους της “Ελληνικής Αυγής” σε ολόκληρη τη χώρα. Επί μήνες δεχθήκαμε συκοφαντίες, επιθέσεις, διώξεις, απόλυτη αποσιώπηση όλων των πολιτικών μας δραστηριοτήτων. Σήμερα όμως είμαστε εδώ, παρόντες σε αυτή την μεγάλη πολιτική μάχη, σήμερα μας κρίνει όλους ο κυρίαρχος ελληνικός λαός».

Διαβάστε τις θέσεις των υποψήφιων για τον Δήμο της Αθήνας στο FortuneGreece.com