Tί πρέπει να γνωρίζουν όσοι ταξιδεύουν στη Βρετανία από εδώ και στο εξής

Tί πρέπει να γνωρίζουν όσοι ταξιδεύουν στη Βρετανία από εδώ και στο εξής

Αλλαγές που «έφερε» το Brexit και πρέπει να εξετάσουν οι τουρίστες πριν επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ οι επενδυτές και οι πολιτικοί προσπαθούν να καθορίσουν τις συνέπειες της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να απόχωρήσει από την ΕΕ, κάποιοι σκέφτονται τί θα αντιμετωπίσουν κατά την άφιξή τους στη βρετανική χώρα.

Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε όμως στη Βρετανία υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε προτού αναχωρήσετε:

  • Ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να γίνει πιο οικονομικό

Η «πτώση» της λίρας μπορεί να επεκτείνει τη διαμονή των ταξιδιωτών στη Βρετανία, αλλά και να προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες. «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει ένας προορισμός “παζάρι”, ωστόσο ο κόσμος που διαλέγει να επισκεφθεί τη Βρετανία την παρούσα στιγμή είναι πιο εκλεπτισμένος», δήλωσε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Wisconsin-Stout και ειδικός σε θέματα τουρισμού Jafar Jafari.

  • Η «πτώση» της λίρας δεν θα συνεχιστεί για πολύ 

Ο λόγος που η λίρα βρίσκεται υπό διαρκή πίεση σήμερα είναι επειδή οι επενδυτές δεν είχαν προβλέψει το Brexit. Η ιδέα των διακοπών στη Βρετανία μπορεί να φαίνεται δελεαστική, ωστόσο η αστάθεια αυτή θα κρατήσει το πολύ ένα με δυο μήνες. Εάν εξετάζετε το ενδεχόμενο να επισκεφθείτε το Ηνωμένο Βασίλειο εντός του έτους, καλό θα ήταν να πληρώσετε το δωμάτιό σας εκ των προτέρων αλλά και να μετατρέψετε τα χρήματά σας σε λίρες σύντομα.

  • Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πιο πολυσύχναστο

Ο αριθμός των ατόμων που εγκαταλείπουν τη Βρετανία για άλλους προορισμούς υπερβαίνει τον αριθμό των εισερχόμενων τουριστών. Παρ’ όλα αυτά, το Λονδίνο παραμένει ως η δεύτερη πιο επισκέψιμη πόλη του κόσμου (μετά το Χονγκ Κονγκ). Μάλιστα, το 2014 υποδέχθηκε 17,4 εκατ. επισκέπτες σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Euromonitor. Σύμφωνα με τον Jafari, προβλέπεται να αυξηθεί η εισροή “τουριστικών χρημάτων”.

  • Τα ταξιδιωτικά πακέτα θα είναι πιο ασταθή

Λόγω της αβεβαιότητας που κυριαρχεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν πληγεί ιδιαίτερα. Και αυτή η αστάθεια δεν θα εξαφανιστεί σύντομα. «Η μείωση του ΑΕΠ, οι κυμαινόμενες συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ερωτήματα γύρω από την είσοδο των ταξιδιωτών στη Βρετανία θα έχουν αντίκτυπο στους ανθρώπους που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα», δήλωσε ο αναλυτής ταξιδίων του Euromonitor, Wouter Geerts.

  • Τί προβλέπεται να γίνει μακροπρόθεσμα

Όσοι ταξίδευαν στη Βρετανία, συνήθως επέλεγαν να επισκεφθούν και μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα στη συνέχεια. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα μπορεί στο μέλλον να εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο». Η ελευθερία στην κίνηση εντός της Ευρώπης δεν θα είναι τόσο εύκολη όσο ήταν κάποτε. Επί παραδείγματι, όσοι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς το Eurostar για να περάσουν στο Παρίσι ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή πόλη, θα είναι απαραίτητο να διαπερνούν από τα τελωνεία.