Τι συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος

Τι συμφώνησαν Σαμαράς και Βενιζέλος

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης  ενόψει της επίσκεψης της τρόικα στην Αθήνα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος επικύρωσαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, ενόψει της επίσκεψης των ελεγκτών της τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η κυβέρνηση θα επιμείνει στη μη λήψη νέων δημοσιονομικών μέτρων και θα δώσει βάρος στις διαρθρωτικές αλλαγές, τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν πως στο τέλος του 2013 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι στο 2014 δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πηγές, η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης θα ανακοινωθεί και θα παρουσιαστεί πριν τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή πριν αρχίσει η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής.

 FT: «Προβληματίζει την τρόικα το “όχι” Σαμαρά σε νέα μέτρα»

Αναφορικά με το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έμειναν σύμφωνοι στη «γραμμή» ότι ΕΑΣ και ΕΛΒΟ χωρίζονται σε στρατιωτικό και πολιτικό κομμάτι, προσθέτοντας ότι όσον αφορά στο στρατιωτικό κομμάτι θα επιδιωχθεί να αναπτυχθεί και εσωτερικά και εξωτερικά.

Τέλος, σύμφωνα με τις πηγές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις προβλέψεις του σχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα δοθεί σε διαβούλευση, για την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων, στο οποίο περιλαμβάνονται και η φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν βγαίνει» γιατί δημιουργεί επιβαρύνσεις και ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί ξανά ώστε να είναι πιο ουσιαστικό και ισορροπημένο.