Τι σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τι σκέφτονται στον ΣΥΡΙΖΑ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες για ριζικό ανασχηματισμό από Δευτέρα – Ανοιχτό το θέμα για την πρόεδρο της Βουλής.

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις από Δευτέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Παππά (πατέρα του υπουργού Επικρατείας και στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά), μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR .

«Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, έχουμε κανόνες δημοκρατίας στο κόμμα και θα δώσουν τη λύση» είπε ο πατέρας του υπουργού Επικρατείας, συμπληρώνοντας με νόημα: «Όταν υπάρχει μάχη, το “παρών” είναι για τους θεατές όχι για τους μαχητές».  Σε ερώτηση της κυρίας Ζαχαρέα για το αν αυτό αφορά και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ο κ. Παππάς: «Εξαίρεσα κανέναν;».

Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης που επίσης μίλησε στο δελτίο του STAR τόνισε πως θεωρεί δεδομένη την απομάκρυνση της κας Κωνσταντοπούλου από την προεδρία της Βουλής. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνει η κα Κωνσταντοπούλου μετά τα χθεσινά, Προσπάθησε μέχρι και να εμποδίσει τη συζήτηση χθες. Για να μπορέσει το πρόγραμμα να εφαρμοστεί, αυτό δεν μπορεί να γίνει με Πρόεδρο την κα Κωνσταντοπούλου. Δεν νομίζω ότι θα έχει την ευθυξία να παραιτηθεί. Εάν καταθέσει πρόταση μομφής ο κ. Τσίπρας, θα την υπερψηφίσουμε. Δεν κάνει για αυτή την θέση η κα Κωνσταντοπούλου» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, δεν πρόκειται την πρόταση μομφής να την καταθέσει το κόμμα του διότι «μεγάλος αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα συσπειρωθεί και τελικά θα την καταψηφίσει».

Κυβερνητικές πηγές επισήμαιναν μετά τη ψηφοφορία, ότι όταν υπουργοί διαφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης, αυτό είναι εξαιρετικά προβληματικό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σημείωναν δε ότι το ίδιο ισχύει και για την Πρόεδρο της Βουλής, παρά το γεγονός ότι έχει έναν άλλο θεσμικό ρόλο.

Επισήμαναν επίσης ότι για τους βουλευτές που ψήφισαν αρνητικά στην κυβερνητική πρόταση, το θέμα θα εξετασθεί εν ευθέτω χρόνω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανότατα από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ζητώντας τις παραιτήσεις των κυρίων Λαφαζάνη και Στρατούλη, ενώ εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπισθούν οι βουλευτές.