Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις

Δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και παραμένει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς».

Τελευταία Ενημέρωση: 15:33

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζουράρις.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Η παραίτηση υποβάλλεται μετά τον σάλο που προκλήθηκε για τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας άναψαν φωτιές σε όλο το πολιτικό σκηνικό ακόμα και στους ΑΝΕΛ, ενώ την Κυριακή ο βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος έθεσε θέμα παραίτησης του κ. Ζουράρι από την κυβέρνηση. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι του δόθηκε διορία από τους ΑΝΕΛ μέχρι την Τρίτη για να παραιτηθεί.

«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν» αναφέρει η ΝΔ.

Ο κ. Ζουράρις με δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 καταφέρθηκε κατά του Ολυμπιακού με ένα χυδαίο σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ «Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…». Το επανέλαβε γελώντας πολλές φορές ενώ δεν έμεινε εκεί αλλά σε άλλη ερώτηση του παρουσιαστή καταφέρθηκε κατά του Αρη λέγοντας «Ποιος γ…. τον Αρη».

Ο κ. Ζουράρις στη δήλωσή του στο Βήμα διευκρίνισε ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής και παραμένει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.