Το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple είναι η Ινδία

Το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple είναι η Ινδία
epa04590703 Apple's flag hangs outside its flagship store on Regent Street in central London, England, 28 January 2015. Apple has announced record profits 28 January 2015 following soaring iPhone sales. EPA/ANDY RAIN

Η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή iPhone στην Ινδία μέχρι το τέλος Απριλίου.

 

Ύστερα από μήνες συζητήσεων με την Ινδία, η Apple πρόκειται να ξεκινήσει τη συναρμολόγηση iPhone στη χώρα μέχρι το τέλος Απριλίου. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Πριγιάνκ Χαρτζ, υπουργός τεχνολογίας της πληροφορίας στην Πολιτεία Καρνάτακα της Ινδίας.

Η είσοδος στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά smartphone του κόσμου έρχεται σε μια στιγμή που οι πωλήσεις iPhone έχουν επιβραδυνθεί σε αγορές-κλειδιά όπως η Κίνα.

Τα στελέχη της Apple συναντήθηκαν με τον Χαρτζ τον Ιανουάριο για να «κλειδώσουν» το χρονοδιάγραμμα, αν και ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple, συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Ινδό Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι τον περασμένο Μάιο.

«Τα iPhone της Apple θα παράγονται στην Καρνάτακα και όλες οι συσκευές θα στοχεύουν στην εγχώρια αγορά» δήλωσε ο Χαρτζ στο Bloomberg. «Δεν συζητήσαμε άλλα κίνητρα».

Η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας έχει, σύμφωνα με αναφορές, δώσει στην Ινδία μια «λίστα επιθυμιών», στην οποία περιλαμβάνεται το αίτημα για φορολογικά κίνητρα. Επίσης, η Apple έχει ζητήσει στο παρελθόν τη μόνιμη χαλάρωση νόμων που απαιτούν από ξένες εταιρείες λιανικής πώλησης να προμηθεύονται το 30% των υλικών τους από εγχώριες πηγές.