Το Βερολίνο υπέρ μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ

Το Βερολίνο υπέρ μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης στην επαρχία Ιντλίμπ
Photo:

Η δήλωση αυτή έγινε πριν από την  διάσκεψη μεταξύ των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας για τη Συρία.

Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ότι μία αποστρατικοποιημένη ζώνη στην επαρχία Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας, θα φέρει μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφεν Σάιμπερτ. «Το πρώτο βήμα ήταν να αποφευχθεί μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση, αλλά και μία ανθρωπιστική καταστροφή. Τώρα το ερώτημα είναι πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μία διαρκή κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ», δήλωσε σε δήλωσή του μέσω βίντεο. Η δήλωση αυτή, έγινε πριν από την διεξαγωγή της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, μεταξύ των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Τετ α τετ Πούτιν – Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη

Στο πλαίσιο της εν λόγω διάσκεψης ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι συνομιλίες των δύο ηγετών έγιναν πριν από την έναρξη της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, με την συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.

Πριν από την συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ, ο πρόεδρος Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ενώ οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας Σεργκέι Σόιγκου και Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη και συζήτησαν την παρούσα κατάσταση στην Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Η συνάντηση μεταξύ του Ρώσου υπουργού Άμυνας, στρατηγού Σεργκέι Σόιγκου και του Τούρκου υπουργού Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας συζήτησαν στην κατάσταση στην Συρία», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Δείτε ακόμη: Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μακρόν για το Συριακό