Τραμπ : Aν η Βρετανία μου απαγορέψει την είσοδο, θα χάσει ένα δισ. δολάρια!

Τραμπ : Aν η Βρετανία μου απαγορέψει την είσοδο, θα χάσει ένα δισ. δολάρια!

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να ακυρώσει επένδυση ενός δισεκατομμυρίου στη Σκωτία, αν αποφασιστεί η απαγόρευση εισόδου του στη Βρετανία.

Περισσότεροι από 570.000 Βρετανοί υπέγραψαν υπέρ της απαγόρευσης εισόδου του υποψηφίου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, στη χώρα τους, με αφορμή τις δηλώσεις του περί απαγόρευσης εισόδου όλων των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, ο όμιλος του Αμερικανού μεγιστάνα σημειώνει πως σκοπεύει να δαπανήσει το ποσό των 700 εκατομμυρίων λιρών, ήτοι 1,02 δισεκατομμύριο δολάρια, για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων γκολφ που διαθέτει στη Σκωτία, «ωστόσο σε περίπτωση που υπάρξουν περιορισμοί στη δυνατότητα ταξιδιού στη Βρετανία, ο όμιλος θα αναγκαστεί πάραυτα να ακυρώσει όχι μόνο αυτή την επένδυση, αλλά και μελλοντικές επενδύσεις στη χώρα».

Παράλληλα, σημειώνεται πως σε περίπτωση που απαγορευτεί στον Ντόναλντ Τραμπ η είσοδος στη χώρα, η Βρετανία θα στείλει ένα πολύ κακό μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο σε ό,τι αφορά στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Σημειώνεται πως η αίτηση την οποία έχουν υπογράψει περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Βρετανοί θα εξεταστεί στις 18 Ιανουαρίου από την Βουλή, ωστόσο θεωρείται πως δεν υπάρχει δυνατότητα απαγόρευσης εισόδου του Ντόναλντ Τραμπ στη χώρα.