Τραμπ και Βόρεια Κορέα «παίζουν» με έναν πυρηνικό όλεθρο

Τραμπ και Βόρεια Κορέα «παίζουν» με έναν πυρηνικό όλεθρο
President Donald Trump pauses as he talks to reporters during a meeting with former Secretary of State Henry Kissinger in the Oval Office of the White House, Wednesday, May 10, 2017, in Washington. (AP Photo/Evan Vucci)

Ο Τραμπ δήλωσε ότι τα αμερικανικά όπλα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα». Στο χείλος πυρηνικού πολέμου οδηγεί την κορεατική χερσόνησο, αναφέρει το καθεστώς Κιμ Γιονγκ Ουν.

Σε καταστάσεις τις οποίες έχει να ζήσει πολλά χρόνια ο πλανήτης, οδηγούνται σε λεκτικό μέχρι στιγμής επίπεδο οι ηγεσίες της Βόρειας Κορέας και των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνθηκε μέσω Twitter στη Βόρεια Κορέα λέγοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα».

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα βρει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο Τραμπ οδηγεί την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, βγάζοντας κραυγές όπως ‘οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν έναν πόλεμο εναντίον της DPRK’» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ανησυχία Λαβρόφ για σύρραξη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει στρατιωτική σύρραξη με επίκεντρο το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι πολύ υψηλός, ενώ επισήμανε τη βαθιά ανησυχία της ρωσικής κυβέρνησης για τις απειλές επίθεσης που εκτοξεύουν εκατέρωθεν Ουάσιγκτον και Πιονγκγιάνγκ. “Ο κίνδυνος είναι πολύ υψηλός, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τη ρητορική. Διατυπώνονται ευθείες απειλές χρήσης στρατιωτικής δύναμης”, είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

“Δυστυχώς, η ρητορική της Ουάσιγκτον και της Πιονγκγιάνγκ αρχίζει τώρα να ξεφεύγει” επισήμανε ο Ρώσος υπουργός. “Συνεχίζουμε να ελπίζουμε και να πιστεύουμε ότι η κοινή λογική θα υπερισχύσει” πρόσθεσε. “Άμεσες απειλές χρήσης βίας διατυπώνονται… Η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουάσιγκτον είναι ότι πρέπει να υπάρξει προληπτικό πλήγμα εναντίον της Βόρειας Κορέας, ενώ η Πιονγκγιάνγκ απειλεί να εξαπολύσει πυραυλικό πλήγμα εναντίον της αμερικανικής βάσης στο Γκουάμ. Αυτές (οι απειλές) συνεχίζονται αδιαλείπτως και μας προκαλούν μεγάλη ανησυχία” σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ εναντίον Β.Κορέας: Οι εταιρείες που βρίσκονται στο μάτι του πυρηνικού κυκλώνα