Τρεις τρόποι για να αναπτύξετε μια επιτυχημένη ιδέα για startup

Τρεις τρόποι για να αναπτύξετε μια επιτυχημένη ιδέα για startup

Μια καλή ιδέα δε σημαίνει απαραίτητα και μια καλή εταιρεία. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι και ειδικά οι νέοι θέλουν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Θέλουν να αναπτύξουν τις ιδέες τους και να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας με κάθε τρόπο.

Αρκεί όμως μια καλή ιδέα για να πετύχει η εταιρεία σας; Οι ειδικοί θα πουν όχι. Η ιδέα δεν είναι το δύσκολο κομμάτι. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως μια καλή ιδέα δε σημαίνει πως θα είναι και μια καλή startup.

Ας δούμε πως πρέπει να αξιολογήσετε την ιδέα σας πριν κάνετε το μεγάλο βήμα της δημιουργίας της δικής σας εταιρείας.

Έρευνα αγοράς

Εάν πρόκειται για κάποια τεχνολογική επιχείρηση, για παράδειγμα, μη κοιτάξετε μόνο τους άμεσους ανταγωνιστές, αλλά πρέπει να κατανοήσετε κυρίως τους συνεργάτες, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, και οποιονδήποτε έχει μια επιχείρηση στον χώρο αυτό.. Είναι το βασικό βήμα που πρέπει να κάνετε για να δείτε αν υπάρχει χώρος για την ιδέα σας και τις προκλήσεις που θα πρέπει να εκτιμήσετε πριν ξεκινήσετε. Τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες της αγοράς θα παίξουν επίσης καθοριστικό ρόλο στην δόμηση του πλάνου σας.

Να συναναστρέφεστε με τα σωστά άτομα

Το δίκτυο σας από ανθρώπους του χώρου και μέντορες είναι το βασικό εργαλείο για να ελέγξετε την ιδέα σας. Αλλά το δίκτυο σας δε πρέπει να αποτελείται από φίλους και συναδέλφους. Οι καλύτεροι άνθρωποι για να τεστάρετε την ιδέα σας δεν είναι αυτοί που σας συγχαίρουν, αλλά αυτοί που θέλουν να σας βάλουν τρικλοποδιές.

Βρείτε ανθρώπους που έχουν εργαστεί στη βιομηχανία για 30 και περισσότερα χρόνια, που έχουν ασχοληθεί με πολλές διαφορετικές βιομηχανίες ή ζητήματα των προϊόντων, και να κατανοήσετε τον πυρήνα του τι έχει λειτουργήσει καλά και τι δεν έχει.

Οργανώστε τις επιχειρηματικές διαδικασίες

Κατανοήστε πώς όλα τα στοιχεία της επιχείρησης θα λειτουργήσουν ακόμη και πριν σχηματιστεί η συγκεκριμένη ιδέα – το μάρκετινγκ, το προϊόν, κλπ. δηλαδή. Να έχετε καταγράψει όλες τις κινήσεις και διαφορετικούς τρόπους οργάνωσης του σχεδίου. Ακόμα, η οπτικοποίηση πολλών και διαφορετικών επιχειρηματικών σχεδίων για το ίδιο επιχειρηματικό μοντέλο είναι σημαντική για την ανάπτυξη κάθε ιδέας. Φυσικά, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ή σίγουρα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να κάνετε μια επιχείρηση επιτυχημένη.