Τσίπρας: Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν!

Τσίπρας: Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν!
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Δ) υποδέχεται τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ (Α) στην τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στους Ψαράδες Πρεσπών, Φλώρινα, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018. Η συμφωνία αποτελεί προϊόν μίας πολύμηνης διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο χωρών και κατέληξε στο όνομα “Βόρεια Μακεδονία” ή “Severna Makedonja”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Το tweet του πρωθυπουργού μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ΠΓΔΜ.

Με μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την είδηση από τα Σκόπια πως πέρασε από την πρώτη ψηφοφορία, με 80 ψήφους, η τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, με την οποία γίνεται το πρώτο βήμα προς την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για«ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία». Αναλυτικά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα αναφέρει:

«Συγχαρητήρια φίλε μου Ζόραν Ζάεφ! Η αποψινή ψηφοφορία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την κοινή μας επιτυχία. Ένα πολύ σημαντικό βήμα για το ειρηνικό και ευημερές μέλλον των λαών μας!»