Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Γιανουκόβιτς εγκαταλείπει την Ουκρανία

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Γιανουκόβιτς εγκαταλείπει την Ουκρανία

Παίρνοντας μαζί του ακριβούς πίνακες, όπλα και το σκύλο του εγκατέλειψε την έπαυλη του ο έκπτωτος πρόεδρος. 

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Κριμαίας, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο έρχεται να ρίξει κι άλλο «λάδι στη φωτιά».

Τη στιγμή που η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη στην Κριμαία με τον ρώσικο στρατό να είναι παρατεταγμένος, ένα βίντεο λίγο πριν τη «φυγή» του έκπτωτου προέδρου Γιανουκόβιτς στα τέλη του Φλεβάρη ήρθε στην επιφάνεια.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας κήρυξε τον Γιανουκόβιτς συνταγματικά ανίκανο να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και εκείνος επιχείρησε να φύγει από τη χώρα, τη στιγμή που μία ώρα πριν από την απόφαση της ουκρανικής βουλής είχε αρνηθεί να εγκαταλείψει την εξουσία χαρακτηρίζοντας τα γεγονότα στο Κίεβο, ως «πραξικόπημα», ενώ παρομοίασε την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, με την άνοδο των Ναζί στη Γερμανία του Μεσοπολέμου.

Διαβάστε ακόμα: Χτύπημα της Κομισιόν στη Ρωσία: Παγώνει τον South Stream

Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προσπάθησε να επιβιβαστεί σε ένα αεροσκάφος με προορισμό τη Ρωσία, αλλά εμποδίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του πρόεδρου της Βουλής της Ουκρανίας και σήμερα βρίσκεται στην περιοχή Ντόνετσκ.

Εδώ και μερικά 24ωρα στο YouTube έχουν κυκλοφορήσει βίντεο του Γιανουκόβιτς λίγο πριν εγκαταλείψει το πολυτελές σπίτι του στην περιοχή Mezhyhirya, 12 χιλιόμετρα έξω από τη πρωτεύουσα.

Τα βίντεο που ανέβηκαν από τον χρήστη Виктор Хонка, δείχνουν καρέ καρέ τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας να εγκαταλείπει τη βίλα του αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, παίρνοντας μαζί του «ακριβά» αναμνηστικά.

Οι κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον Γιανουκόβιτς να φεύγει μαζί με πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας, όπλα, ακόμα και το μικρό του σκυλάκι.

Διαβάστε ακόμα: Στο Κίεβο η Κριστίν Λαγκάρντ

1/3