Viva Payments: Τα «e-wallets» είναι προ των πυλών!

Viva Payments: Τα «e-wallets» είναι προ των πυλών!

Online ή μέσω mobile app, η Viva Payments λειτουργεί όπως μια τράπεζα, απαλλάσσοντας τις επιχειρήσεις από τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.

Τα χέρια των επιχειρήσεων λύνει η Viva Payments, το ίδρυμα πληρωμών που προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές ενός χρηματοπιστωτικού οργανισμού. Με εξαίρεση τη χορήγηση δανείων ή επενδυτικών υπηρεσιών η Viva Payments λειτουργεί ακριβώς όπως και μια τράπεζα από το 2010, όταν και ιδρύθηκε, και είναι αδειοδοτημένη από την Τράπεζα της Ελλάδος για όλες τις κατηγορίες δραστηριότητας Ιδρυμάτων Πληρωμών με βάση το PSD Directive της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα θεμέλια τέθηκαν το 2008, όταν εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η κοινοτική οδηγία PSD (Payment Services Directive) βάσει της οποίας θα ρυθμιζόταν οι υπηρεσίες πληρωμών και οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Πρωταρχικός στόχος του όλου εγχειρήματος ήταν αφενός να αυξηθεί ο πανευρωπαϊκός ανταγωνισμός με τη συμμετοχή στην αγορά των πληρωμών μη τραπεζικών ιδρυμάτων, αφετέρου να δημιουργηθούν ίσοι όροι ανταγωνισμού που θα προστατεύουν τους τελικούς καταναλωτές.

Διαβάστε ακόμη: Το ελληνικό Horizon στις πρώτες θέσεις του App Store

Το κενό που υπήρχε εκείνο το διάστημα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά οδήγησε στη σύσταση της Viva Payments, η οποία μπήκε δυναμικά στο «παιχνίδι» το 2010. Χρειάστηκαν αρκετοί μήνες προετοιμασίας για τη σχετική αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος και τη σύνταξη του σχετικού φακέλου, διότι έπρεπε να γίνουν σωστά βήματα που να αποδεικνύουν ότι η Viva Payments θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως ένα οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα.

Στις βασικές υπηρεσίες που προσφέρει συγκαταλέγονται οι χρεώσεις πιστωτικών καρτών, οι εισπράξεις και οι πληρωμές έναντι τρίτων. Παράλληλα σε αυτήν τη φάση αναμένεται η άδεια έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, με την οποία θα προχωρήσουν στη δημιουργία  ηλεκτρονικών πορτοφολιών –e-wallets– τα οποία θεωρούνται από πολλούς ως το μέλλον των πληρωμών παγκοσμίως.

Διαβάστε ακόμη: Business deals σε μπαρ και ελικόπτερα

Ως προς το εύρος των επιχειρήσεων που καλύπτει, αυτό είναι πολύ μεγάλο. Είτε πρόκειται για e-shop, είτε για offline επιχείρηση, ή για ένα mobile application, η Viva Payments προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για να πραγματοποιηθεί το monetize. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη εταιρικού ΑΦΜ.

Ο ενδιαφερόμενος δύναται να  ανοίξει έναν κωδικό εμπόρου στο www.vivapayments.com και μέσα σε λίγα λεπτά να ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές στο site του, το mobile application του, ή το κατάστημά του. Επιπρόσθετα υπάρχουν υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες που μπορούν να δέχονται πλέον πολύ εύκολα πιστωτικές κάρτες, χωρίς τις χρονοβόρες και επίπονες διαδικασίες των παραδοσιακών τραπεζών.

Σημειώνεται πως το Viva Wallet έδωσε το παρόν στο Mobile World Congress που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μιλάμε στην ουσία για ένα καινοτομικό mobile application για iphone και android κινητά, το οποίο λειτουργεί ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι με ενσωματωμένες υπηρεσίες που τις διαλέγεις και τις πληρώνεις. Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη μέσω κινητού τηλεφώνου σου μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, ΚΤΕΛ, εισιτήρια θεάτρου, συναυλιών, φεστιβάλ, κινηματογράφων, και δεκάδες άλλες υπηρεσίες.

Διαβάστε ακόμη: Barcode Hellas: Δίνει ταυτότητα στα ελληνικά προϊόντα