Το ελληνικό Horizon στις πρώτες θέσεις του App Store

Το ελληνικό Horizon στις πρώτες θέσεις του App Store

Ο Πέτρος Δουβαντζής μιλά για την εφαρμογή που σαρώνει σε downloads στο appstore.

Σαλονικιό αέρα έχει η καινοτόμα εφαρμογή Horizon η οποία μέσα σε λίγες ώρες έφτασε στην κορυφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Η εφαρμογή έκανε την παρθενική της εμφάνιση πριν από μια εβδομάδα και κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις  αφού δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο μυαλό του Πέτρου Δουβαντζή και του Στέλιου Πετράκη, συνιδρυτών της Evil Window Dog, ενός mobile development studio με έδρα την Θεσσαλονίκη, τριβέλιζε η ιδέα του να μπορεί κανείς να βγάζει βίντεο μέσω του κινητού του τηλεφώνου και αυτό να εμφανίζεται με τον σωστό τρόπο ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο γίνεται η λήψη.

Διαβάστε ακόμη: Θέλετε να κάνετε chat σε 29 γλώσσες;

«Είχαμε δει πληθώρα βίντεο στο YouTube τα οποία εμφάνιζαν διάφορα προβλήματα. Θέλαμε να φτιάξουμε μια εφαρμογή το αποτέλεσμα της οποίας να μην σχετίζεται άμεσα με τον τρόπο που κρατάει κάποιος της κάμερα», αναφέρει στο fortunegreece.com ο Πέτρος Δουβαντζής. Στην πράξη το Horizon επιτρέπει στον χρήστη να κρατάει το iPhone, iPod Touch ή iPad του κάθετα, οριζόντια ή ακόμη και να το περιστρέφει, ενώ τραβάει βίντεο και το τελικό βίντεο θα παραμένει οριζόντιο!

Για το Horizon χρειάστηκαν μόλις τέσσερις μήνες προετοιμασίας, ωστόσο δεν αποτελεί το πρώτο εγχείρημα του Πέτρου και του Στέλιου, οι οποίοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

«Είχαμε ξεκινήσει και άλλες εφαρμογές, πολύ πριν βγει το Horizon στην αγορά , οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με παιχνίδια. Σίγουρα δεν περιμέναμε αυτή την αναγνωρισιμότητα που πήρε το Horizon και πλέον επικεντρωνόμαστε σ’ αυτό. Δεν φανταζόμασταν αυτή την απήχηση και νιώθουμε ευθύνη για όλους αυτούς που το αγόρασαν».

Διαβάστε ακόμη: Οι καλύτερες superzoom φωτογραφικές μηχανές

Το κόστος για το χρήστη ανέρχεται στα 89 cents στην Ευρώπη και στα 0,99 δολάρια στην Αμερική.  Το Horizon μπορεί να το χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε κάτοχος συσκευής Apple σε όποιο μέρος της γης και να βρίσκεται και όπως αποκαλύπτει ο Πέτρος σκέφτονται στη συνέχεια να εξελίξουν τη μορφή του ώστε να είναι συμβατό με Android ή Windows Phone.

Τα βήματα που ακολούθησαν οι δύο Θεσσαλονικείς ήταν απλά, χωρίς να απαιτείται  σημαντικό αρχικό κεφάλαιο παρά μόνο πολλές εργατοώρες. Αρχικά πλήρωσαν μια συνδρομή στην Apple, έγινε έγκριση της εφαρμογής και μέσα σε δύο ημέρες που «έτρεχε» η εφαρμογή, ο διεθνής κολοσσός ζήτησε να του στείλουν περισσότερο υλικό για τα το προωθήσει μέσω twitter. Συνήθως η Apple προτείνει καθημερινά στους followers στο twitter και από δύο εφαρμογές που η ίδια θεωρεί ενδιαφέρουσες. «Η μια ήταν η δική μας και μέχρι και σήμερα τα στοιχεία δείχνουν ότι εμφανιζόμαστε στο App store στις πρώτες θέσεις» αναφέρει με ενθουσιασμό ο Πέτρος.

Στα άμεσα σχέδια της Evil Window Dog είναι να βελτιωθεί η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά της εν λόγω εφαρμογής καθώς  οι χρήστες του Horizon έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις δικές τους προτάσεις για το πώς θα ήθελαν να εξελιχθεί περεταίρω.