«Βραχυκύκλωμα» για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

«Βραχυκύκλωμα» για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Το ενεργειακό κόστος είναι εθνικό θέμα τονίζει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας.

Σε ανταπάντησή της προς τη ΔΕΗ για τα νέα τιμολόγια Μέσης και Υψηλής Τάσης προχώρησε σήμερα η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), κατηγορώντας μεταξύ άλλων την επιχείρηση ότι «δεν έχει διαπραγματευτεί, δεν έχει συμφωνήσει στα τιμολόγια με κανένα μεγάλο πελάτη της και συνεχίζει να δρα με τον παλιό μονοπωλιακό τρόπο που μόνο εκείνη γνωρίζει».

Υποστηρίζει, ακόμη, ότι η ΔΕΗ «συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά αποφάσεις και πρόστιμα της Ρυθμιστικής Αρχής αναφορικά με τη χρέωση ρύπων, όπως και να διαβάζει και να ερμηνεύει κατά το δοκούν τις ευρωπαϊκές Οδηγίες».

«Ως φορέας εκπροσώπησης των βιομηχανικών καταναλωτών ενέργειας της χώρας, έχουμε χρέος να προασπίσουμε την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και ευθύνη απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους μας. Διαβεβαιώνουμε τη ΔΕΗ ότι η ανταπόκριση θα είναι αρνητική και προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσει αυτή την πολιτική θα έχει μεγάλη συνεισφορά και ευθύνη στη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, των βιομηχανιών, των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων», σημειώνει η ΕΒΙΚΕΝ.

«Το ενεργειακό κόστος είναι εθνικό θέμα, καθώς αποτελεί βάση στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Οι ακριβές χρεώσεις ρεύματος, οι έξτρα φόροι, το ακριβό φυσικό αέριο στραγγαλίζουν καθημερινά το μέλλον της Ελλάδας. Ας αναλάβουν επιτέλους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ