WSJ: Έξοδο στις αγορές ως τον Σεπτέμβριο εξετάζει η Ελλάδα

WSJ: Έξοδο στις αγορές ως τον Σεπτέμβριο εξετάζει η Ελλάδα
Euro coins are seen in front of a displayed Greece flag in this photo illustration taken in Zenica, Bosnia and Herzegovina, June 29, 2015. REUTERS/Dado Ruvic - RTX1I7W4

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αυτό αναμένεται να γίνει εφόσον ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

 

Έξοδο στις αγορές υπό προϋποθέσεις, με έκδοση ομολόγου μέσα την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017 ετοιμάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό θα είναι η άμεση επίτευξη κάποιας ουσιαστικής συμφωνίας για το χρέος, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Άτομο με γνώση επί του θέματος το οποίο επικαλείται η WSJ, ανέφερε ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να προχωρήσει σε αγορέα ελληνικών ομολόγων από τον Ιούλιο, εφόσον διαπίστωνε πως έχουν συμφωνηθεί τα κατάλληλα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Πρόκειται, αναφέρει η εφημερίδα, για ελληνικά ομόλογα που δεν θα ξεπερνούν τα 3 με 4 δισ. ευρώ. Μια κίνηση η οποία θα γινόταν περισσότερο για να δώσει ένα σήμα εμπιστοσύνης στους επενδυτές.

Εφόσον, λοιπόν, γίνει κάτι τέτοιο, τότε η έξοδος στις αγορές ως τον Σεπτέμβριο θα αποτελούσε βάσιμη εξέλιξη, είπαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την Αθήνα στην WSJ. Μια εξέλιξη, η οποία κατά την εφημερίδα θα ήταν ένα σημείο καμπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη: ΔΝΤ και ΗΠΑ ζητούν λύση για το χρέος εδώ και τώρα