Ξανά πάνω από τα 10.000 δολάρια το bitcoin αλλά οι απώλειες του 2018 παραμένουν τεράστιες

Ξανά πάνω από τα 10.000 δολάρια το bitcoin αλλά οι απώλειες του 2018 παραμένουν τεράστιες
epa06416056 Commemorative souvenir mock bitcoins are displayed in a 'Bitcoin Museum' next to a bitcoin ATM at a shopping mall in Mong Kok, Kowloon, Hong Kong, China, 04 January 2018. According to local media, People's Daily, China’s ruling Communist Party mouthpiece, lashed out at bitcoin on Wednesday, labelling the volatile cryptocurrency a bubble. Bitcoin investors are on alert to see whether Beijing will take further action against cryptocurrencies, such as shutting down bitcoin 'mines', the energy-hungry operations that can create bitcoin by solving complex mathematical problems by using vast banks of computers. EPA/ALEX HOFFORD Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους όσοι επένδυσαν στις αρχές του έτους.

 

Έπειτα από την τεράστια πτώση που το έφερε κάτω από τα 6.000 δολάρια, το bitcoin δείχνει ξανά σημάδια «ζωής» επιστρέφοντας στο ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων την Πέμπτη.

Η κούρσα ανόδου του διασημότερου ψηφιακού νομίσματος παρέσυρε και άλλους «ανταγωνιστές» όπως το Litecoin και το Ethereum επίσης σε σημαντικές ανόδους της αξίας τους.

Οι φόβοι ότι πολλές κυβερνήσεις του πλανήτη σχεδιάζουν να λάβουν περιοριστικά μέτρα για τα ψηφιακά νομίσματα προκάλεσαν το τελευταίο δίμηνο έναν αναβρασμό στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Όμως η γνωστοποίηση από πλευράς της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής εμπορίου αλλά και της ΕΚΤ δια στόματος Μάριο Ντράγκι ότι δύο από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου δεν έχουν σκοπό να παρέμβουν, έκαναν τους επενδυτές να αναθαρρήσουν.

Στο «παιχνίδι» της περίεργης τροπής που πήρε η αξία των ψηφιακών νομισμάτων είχε μπει και η Νότια Κορέα, έπειτα από τη γνωστοποίηση πως επρόκειτο να παρέμβει δυναμικά για να περιορίσει την επιρροή τους. Τελικά, αυτό το οποίο προέκυψε στην πορεία είναι η πρόθεσή της απλώς να εκδώσει ένα σύστημα αδειοδότησης ανταλλακτηρίων ψηφιακών νομισμάτων.

Παρόλα αυτά, όλοι όσοι επένδυσαν σε bitcoin στις αρχές του 2018 βλέπουν ακόμη μεγάλο μέρος των χρημάτων τους να παραμένει εξαφανισμένο. Στο ξεκίνημα του έτους η αξία του ψηφιακού νομίσματος βρισκόταν στα 14.000 δολάρια, αρκετά χαμηλά από το ιστορικό υψηλό των 20.000 δολαρίων του Δεκεμβρίου του 2017. Όμως από τότε μέχρι και τις μέρες μας, υπολογίζεται πως έχουν χαθεί από τη συνολική του κεφαλαιοποίηση 60 δισ. δολάρια.