Ξεχάστε τον συναγερμό. Αυτό το drone θα φυλάει το σπίτι σας!

Ξεχάστε τον συναγερμό. Αυτό το drone θα φυλάει το σπίτι σας!

To μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα μπορεί να ξεχωρίσει έναν αξιόπιστο επισκέπτη από έναν ύποπτο εισβολέα.

Η Sunflower Labs, με έδρα τη Silicon Valley και τη Ζυρίχη της Ελβετίας, ανακοίνωσε ένα νέο σύστημα ασφαλείας που εντοπίζει και ερευνά τις πιθανές απειλές με ένα drone.

Πιο συγκεκριμένα, το drone της Sunflower Labs μεταδίδει μέσω streaming βίντεο την εξωτερική εικόνα του σπιτιού σας για να μπορείτε να γνωρίζετε ανά πάσα ώρα και στιγμή εάν η οικία βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σημειώνεται ότι η startup εταιρεία θα ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμές των drones στα μέσα του 2017.

Πώς θα λειτουργεί

Το εν λόγω μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα ελέγχει το έδαφος μέσω των «έξυπνων φώτων» που θα έχει ενσωματωμένα πάνω του, ενώ θα μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση, τη δόνηση και τον ήχο.

Αναλύοντας αυτά τα δεδομένα, το σύστημα μπορεί να διακρίνει έναν άνθρωπο, τα αυτοκίνητα και τα ζώα και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να καταλάβει εάν κάτι μπορεί να έχει ύποπτη συμπεριφορά ή επικίνδυνη πρόθεση. Για παράδειγμα, αξιόπιστoi επισκέπτες όπως οι ταχυδρόμοι θα μπορούν εύκολα να αναγνωριστούν από τον τρόπο που προσεγγίζουν το σπίτι και από τον χρόνο που στέκονται στην πόρτα.

Μάλιστα, όταν ένα άτομο θα προσεγγίζει την οικία η εταιρεία θα στέλνει στον ιδιοκτήτη ένα μήνυμα στον κινητό του, ρωτώντας τον εάν θέλει να «ερευνήσει» την επίσκεψη αυτή. Ακόμη, η εφαρμογή αυτή έχει τη δυνατότητα ακόμη και να καλέσει την αστυνομία, εάν χρειαστεί.

Το drone θα ζυγίζει περίπου δυο κιλά, θα διαθέτει δύο φωτογραφικές μηχανές και θα μπορεί να συλλέγει μόνο πλάνα από το σπίτι του ιδιοκτήτη του. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του, ωστόσο λέγεται ότι τα φώτα, τα οποία θα πωλούνται ξεχωριστά, μπορεί να κοστίζουν περίπου 159 δολάρια.