Ζάεφ: «Ζήτω η Συμφωνία των Πρεσπών – Συγχαρητήρια, φίλε μου Αλέξη Τσίπρα»

Ζάεφ: «Ζήτω η Συμφωνία των Πρεσπών – Συγχαρητήρια, φίλε μου Αλέξη Τσίπρα»

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συγχαίρει τον Έλληνα ομόλογό του.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ χαιρέτισε μια «ιστορική νίκη» μετά τη σημερινή υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της συμφωνίας για το νέο όνομα της χώρας του, με την οποία κλείνει μια μακροχρόνια διπλωματική διένεξη ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

«Συγχαρητήρια, φίλε μου» Αλέξη Τσίπρα, «μαζί με τους λαούς μας κερδίσαμε μια ιστορική νίκη. Ζήτω η συμφωνία των Πρεσπών! Για μια αιώνια ειρήνη και την πρόοδο των Βαλκανίων και στην Ευρώπη», έγραψε στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ.

Συγχαρητήρια στο ελληνικό Κοινοβούλιο δίνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζάεφ, Μπουγιάρ Οσμάνι. Παράλληλα, διαμηνύει πως «η Συμφωνία των Πρεσπών εφαρμόζεται πλέον πλήρως και η φιλία είναι μη αναστρέψιμη!» Επίσης, ο κ. Οσμάνι συγχαίρει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο «για το θάρρος, το όραμα και την επιμονή τους». Τέλος, συγχαίρει τον «φίλο του» πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, του οποίου ο ρόλος στη σημερινή επιτυχία είναι τεράστιος.

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή είναι το κύριο θέμα των ηλεκτρονικών ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία και να αλλάξει το όνομα της χώρας σε Βόρεια Μακεδονία, απομένει η κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, από την Βουλή των Ελλήνων. 

Δείτε ακόμη: 

 «ΝΑΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε η ελληνική Βουλή

Τσίπρας: Σήμερα γράφουμε μια νέα σελίδα για τα Βαλκάνια – Η Βόρεια Μακεδονία θα είναι μια φίλη χώρα