Zeus International: Με τρία νέα έργα επεκτείνει τις ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

Zeus International: Με τρία νέα έργα επεκτείνει τις ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελλάδα
Το ξενοδοχείο Wyndham Grand που άνοιξε πρόσφατα στην πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Ρεκόρ αφίξεων αναμένεται φέτος στην κίνηση των τουριστών από τους οποίους αρκετές χιλιάδες θα διανυκτερεύσουν στα δεκάδες ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Η συνεργασία με την Wyndham Hotel που ξεκίνησε από την Αθήνα σύντομα επεκτάθηκε σε μια σειρά από δημοφιλείς προορισμούς.

 

Ως ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία με την μεγαλύτερη επίδοση στην Ευρώπη χαρακτήρισε το Wyndham Grand Athens ο ιδρυτής της Zeus International, Χάρης Σιγανός εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της γνωστής ξενοδοχειακής αλυσίδας στη χώρα μας. Σήμερα, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία του Wyndham Grand Athens, η Zeus International μετρά ήδη 6 ξενοδοχειακές αναπτύξεις, ενώ έχει δρομολογηθεί η επέκταση με 3 νέα έργα έως την άνοιξη 2018.

Σε συνέχεια του Wyndham Loutraki Poseidon Resort και του Ramada Loutraki Poseidon Resort, που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τον Μάιο του 2017, τη σκυτάλη θα πάρουν το πρώτο τρίμηνο του 2018, τα Dolce Attica Riviera, Ramada Attica Riviera και Wyndham Grand Residences.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν από κοινού οι διοικήσεις των  Zeus International και Wyndham Hotel Group, με αφορμή την ενημέρωση των δημοσιογράφων αναφορικά με τον απολογισμό της χρονιάς που εκπνέει, ο κ. Σιγανός μίλησε για τη νέα επένδυση στη Βραυρώνα όπου θα δημιουργηθεί το Dolce Attica Riviera, το πρώτο σε franchise επίπεδο ξενοδοχείο που θα φέρει το εν λόγω brand.

«Πρόκειται για την ανακαίνιση μιας έκτασης 1.700 τμ που θα διαθέτει προσβασιμότητα προς το κέντρο των Αθηνών και το αεροδρόμιο. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θα έχει έντονο συνεδριακό χαρακτήρα και ο στόχος είναι να παραμένει ανοιχτό 12 μήνες το χρόνο», τόνισε ο κ. Σιγανός.

Η ομάδα της Zeus International θα διανύσει ένα έντονο και συνάμα εποικοδομητικό διάστημα, καθώς στα άμεσα σχέδια της είναι και το re-branding ενός ξενοδοχείου στο Μάτι με 129 δωμάτια (του πρώην Aqua Marina) όπου εδώ θα προσφέρεται μια εντελώς  διαφορετική εμπειρία διαμονής στους επισκέπτες.

Προσεχώς θα ανοίξει τις πύλες του και το Wyndham Grand Residences & Suites. Το project αφορά στην κατασκευή 94 πολυτελών σουιτών, κίνηση που, όπως εξηγεί ο κ. Σιγανός, θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά καινοτόμο προϊόν για την αγορά της Αθήνας στην οποία, μέχρι πρότινος, οι family επιλογές ήταν  ιδιαίτερα περιορισμένες. «Έχει παρατηρηθεί στην πράξη ότι τα connected και τα family δωμάτια ήταν 15-17 μονάδες πάνω σε ζήτηση και εκεί θα εστιάσουμε».

Παράλληλα στο business plan έρχεται να προστεθεί και ένα συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων στην Αγίου Κωνσταντίνου, των πρώτων bed service apartments στην Ελλάδα. Συνολικά τριάντα μονάδες, από τις οποίες ο ταξιδιώτης  θα μπορεί να επιλέξει μέσω ιντερνέτ το δωμάτιο του, να πάρει το boarding pass από το κινητό του και να το ανοίξει με το smartphone του.

Ειδικότερα, στο τέλος Δεκεμβρίου 2017 θα ανοίξει τις πόρτες του το Κ29 – ένα μοναδικό concept που θα εστιάσει στο νεανικό κοινό. Το Κ29 θα προσφέρει υψηλή διαμονή στην καρδιά της Αθήνας, σε αστικό στιλ που εμπνέει τους επισκέπτες να χαλαρώσουν. Συνδυάζοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις, άφθονο φυσικό φως και minimal διακόσμηση, τα δωμάτια και οι σουίτες καλύπτουν την ίδια την ουσία των σύγχρονων καταλυμάτων. «Εντός του Κ29 θα υπάρχει εστιατόριο με greek tapas γιατί θέλουμε να προβάλουμε επιλογές με ελληνικό φαγητό. Αποτελεί μεγάλο στοίχημα για εμάς γιατί θα αποτελέσει το πρώτο σε επίπεδο service apartments στην Αθήνα».

Ιστορικές στιγμές για τον ελληνικό τουρισμό

Σχολιάζοντας τον κλάδο του τουρισμού, ο κ. Σιγανός έκανε λόγο  για ιστορικές στιγμές που δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα να εξελιχθεί σε μια πολύ μεγάλη τουριστική αγορά, αρκεί να υπάρξει συνένωση δυνάμεων από όλους τους αρμόδιους φορείς και το κράτος.

«Όλοι ξαφνικά αντιλήφθηκαν πως το μόνο που κινείται στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός και άρχισαν να αντιμετωπίζουν το real estate ως ξενοδοχεία και service appartments. Αυτό μακροπρόθεσμα δεν είναι υγιές. Εκτιμώ ότι θα αντιμετωπίσουμε άλλη μια “φούσκα”».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο όμιλος θα συνεχίσει να κοιτά ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, την Κύπρο και τα Βαλκάνια, είτε κατά μόνας είτε σε συνεργασία με την Wyndham. Όπως επισημάνθηκε, στο άμεσο μέλλον η αγορά της Κύπρου θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που θέλουν φροντίδα και επανατοποθέτηση στην αγορά.

«Έχουμε μπει πολύ δυνατά στην ιταλική αγορά κυρίως στο advisory κομμάτι. Οι κινήσεις μας θα είναι προσεκτικές. Κοιτάμε να αναπτύξουμε το brand του dolce και σε άλλους προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας. Γενικά δεν μας ενδιαφέρει να βγούμε ακριβά στην αγορά. Θέλουμε το προϊόν μας να είναι value for money και να δώσουμε την μέγιστη εμπειρία στον πελάτη» κατέληξε.