Εκτελέσεις 16 ανταρτών στο Ιράν

Εκτελέσεις 16 ανταρτών στο Ιράν

Τη θανατική ποινή επέβαλαν οι ιρανικές αρχές ως αντίποινα για την επίθεση που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 17 συνοριακών φυλάκων χθες.

Οι αρχές του Ιράν προχώρησαν σήμερα το πρωί στην εκτέλεση δι’ απαγχονισμού δεκαέξι συνολικά ανταρτών, μετά την επίθεση τη νύχτα κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 συνοριακοί φρουροί κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος των δικαστικών αρχών, «Δεκαέξι αντάρτες που είχαν διασυνδέσεις με οργανώσεις εχθρικές προς τις αρχές απαγχονίστηκαν σήμερα το πρωί στη φυλακή της Ζαχεντάν, σε αντίποινα για τον θάνατο των μεθοριακών φρουρών στην Σαραβάν. Είχαμε προειδοποιήσει τις οργανώσεις των ανταρτών ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του πληθυσμού ή μελών των δυνάμεων της τάξης δεν θα έμενε χωρίς απάντηση».

Το πρακτορείο Isna μετέδωσε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον 17 συνοριακοί φρουροί σκοτώθηκαν σε ανταλλαγές πυρών στα πακιστανικά σύνορα. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο Ιρανός υφυπουργός Εσωτερικών Αλί Αμπντολαχί και διευκρίνισε ότι πίσω από τη συμπλοκή βρίσκονταν Ιρανοί, «μέλη εχθρικών οργανώσεων. Επιπλέον τρεις στρατιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Πακιστάν».

Η συμπλοκή σημειώθηκε σε δύσβατη ορεινή περιοχή, την οποία συχνά ακολουθούν έμποροι ναρκωτικών και ένοπλοι αντάρτες. Τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν, όπου ζει μεγάλη μειονότητα Σουνιτών, πραγματοποιούνται αιματηρές επιθέσεις από τη σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση Τζουνταλάχ («Στρατιώτες του Θεού»). Έμποροι ναρκωτικών έχουν επίσης έντονη δράση στην περιοχή, μέσω της οποίας διακινείται ένα μέρος των ναρκωτικών που παράγονται στο Αφγανιστάν και προορίζονται για την Ευρώπη και τις αραβικές χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Δέκα προορισμοί αποκλειστικά για τολμηρούς τουρίστες