Γιατί η δουλειά σας επηρεάζει το πόσο ασκείστε

Γιατί η δουλειά σας επηρεάζει το πόσο ασκείστε

Η πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει σε ποιες δουλειές βρίσκονται όσοι γυμνάζονται περισσότερο.

Στην τελευταία μελέτη του Εθνικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας των ΗΠΑ (NCHS), οι ερευνητές μελέτησαν το πώς η εργασία επηρεάζει το βαθμό στον οποίο ασκούνται οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου τους.

Η μελέτη συμπεριέλαβε δεδομένα από έρευνες για τις συνήθειες των Αμερικανών που πραγματοποιήθηκαν από το 2008 έως το 2014.

Βάσει των ομοσπονδιακών οδηγιών, οι άνθρωποι πρέπει να ασκούνται μετρίως για 150 λεπτά την εβδομάδα ή έντονα για 75 λεπτά την εβδομάδα, μαζί με ασκήσεις με βάρη για την ενδυνάμωση των μυών μερικές φορές την εβδομάδα.

Οι Ντέμπρα Μπλάκγουελ και Ταΐνια Κλαρκ του NCHS αποφάσισαν να αναλύσουν τα δεδομένα που δείχνουν πώς η δουλειά κάθε ανθρώπου σχετίζεται με το πόσο αυτός ασκείται στον ελεύθερο χρόνο του.

Τι βρήκαν; Ότι 43% των εργαζόμενων ενηλίκων δεν ασκούνται όσο συστήνουν οι αρχές.

Και ότι, επίσης, όσοι εργάζονται σε θέσεις παραγωγής που απαιτούν σωματική εργασία τείνουν να ασκούνται λιγότερο στον ελεύθερο χρόνο τους απ’ ό,τι εκείνοι που έχουν διευθυντικές θέσεις ή δουλειά γραφείου. 51% όσων βρίσκονταν σε θέσεις εργασίας στο επίπεδο της παραγωγής δεν ασκούντο όσο έπρεπε, σε αντίθεση με εκείνους που είχαν διευθυντικές θέσεις, όπου μόλις 30% δεν γυμνάζονταν όσο προβλέπουν οι συστάσεις.

Με άλλα λόγια, όσοι έχουν περισσότερο καθιστικές δουλειές καταγράφουν μεγαλύτερο όγκο σωματικής άσκησης στον ελεύθερο χρόνο τους.

Αλλά και η εκπαίδευση είναι μια σημαντική μεταβλητή της σχέσης δουλειάς και σωματικής άσκησης. Όσο υψηλότερο είναι το εκπαιδευτικό επίπεδο κάποιου, τόσο πιθανότερο είναι να γυμνάζεται επαρκώς.

«Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό κεφάλαιο» επισημαίνει η Μπλάκγουελ. «Δεν αφορά μόνο το τι βαθμούς πήρες στα μαθήματα. Αντανακλά την πρόσβαση στην πληροφόρηση και πώς χρησιμοποιείς αυτή την πληροφόρηση για να κάνεις τις επιλογές σου ως προς τον τρόπο ζωής».