Σαμαράς: «Δεν σας κάνω τη χάρη κ. Τσίπρα, εκλογές θα γίνουν το 2016»

Σαμαράς: «Δεν σας κάνω τη χάρη κ. Τσίπρα, εκλογές θα γίνουν το 2016»

«ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση. Κάποτε πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας» ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

«Έχετε χάσει την αίσθηση του μέτρου και της σοβαρότητας  κ. Τσίπρα. Σας ενόχλησε μήπως η παλλαϊκή μεγαλειώδης συγκέντρωσή σας απόψε; Ξεκινήσατε την πρόταση μομφής για να μας ρίξετε και τώρα ζητάτε να παραιτηθούμε μόνοι μας; Δεν θα σας κάνω τη χάρη κ. Τσίπρα. Εκλογές θα γίνουν το 2016». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Αφού δεν μπορέσατε να ρίξετε την κυβέρνηση στους δρόμους καταλήξατε στους διαδρόμους της Βουλής».

Συνέχισε αναφερόμενος στην ΕΡΤ λέγοντας «η Δικαιοσύνη έχει προ πολλού αποφασίσει για τη νομιμότητα της απόφασής μας να κλείσουμε την ΕΡΤ. Δημόσια τηλεόραση υπάρχει, και θα επιστρέψει στο Ραδιομέγαρο».

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «παίζει θέατρο κοινοβουλευτικής παρέμβασης», καθώς και επικίνδυνα παιχνίδια, δεδομένης της στιγμής που επέλεξε για την πρόταση δυσπιστίας, εν μέσω κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα. «Σας τελείωσε η πολιτική, σας τελείωσε και η επανάσταση» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει πλέον επιχειρήματα: «η πρόταση μομφής που καταθέσετε δεν είναι ούτε μισή σελίδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε επίσης ως παράσταση την πρόταση μομφής και δήλωσε ότι «με την παράσταση που στήσατε επιχειρείτε να κατευνάσετε τα δικά σας στελέχη…. Αν πράγματι έχετε αλλάξει ρότα και μυαλά θα έπρεπε όχι να μας κάνετε μομφές, αλλά να μας βοηθάτε».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι «ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει σύγχυση. Κάποτε πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας» και πρόσθεσε «Ακούστε το, θα σας κάνει καλό, το λέει και ο Σαίξπηρ. Από το σοβαρό στο γελοίο η απόσταση είναι μικρή… Από το γελοίο στο σοβαρό η απόσταση είναι τεράστια».

Μην δηλητηριάζετε με φθηνό λαϊκισμό το κοινοβούλιο, δεν μπορείτε να γίνετε αντιπολίτευση θέλετε να γίνετε κυβέρνηση; είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανέφερε πως «δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά δεν θα ανεχθώ τις ύβρεις σας». Κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να «αλλάξει τροπάρι και να γίνει σοβαρό κόμμα αντιπολίτευσης» και αναφερόμενος στο πρώτο Μνημόνιο τόνισε: «Είμασταν αντίθετοι του μνημονίου αλλά ψηφίσαμε ό,τι ήταν σωστό, όπως η περικοπή σπατάλης».

Τσίπρας σε Σαμαρά: «Μιλάτε για success story σαν να ζείτε σε άλλη χώρα»

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε «Η Ελλάδα έχει πετύχει την πιο θεαματική – κι έχει δίκιο ο Στουρνάρας – μείωση επιτοκίων και εσείς ακόμη ψάχνετε πώς θα μειώσετε τα επιτόκια». Επίσης ανέφερε πως θα επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα και ότι «η Ελλάδα θα έχει βγει από το μνημόνιο, και εσείς ακόμη θα τσακώνεστε για τη διαπραγμάτευση».

Το 2014 θα αρχίσει η ανάκαμψη και θα βγούμε στο τέλος της επόμενης χρονιάς στις αγορές ανέφερε ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκε φορολογική ελάφρυνση και βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων. Σε δύο χρόνια τα πρωτογενή πλεονάσματα θα γίνουν κανονικά πλεονάσματα τόνισε και υπογράμμισε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016 με την λήξη της τετραετίας .

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον ρώτησε τι μήνυμα στέλνει προς τα έξω με την πρόταση δυσπιστίας υπογραμμίζοντας πως «τη στιγμή που η χώρα ανακτά την αξιοπιστία της εσείς ζητάτε να πέσει η κυβέρνηση». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για την συγκέντρωση που διοργάνωσε έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας . «Το πεζοδρόμιο του ΣΥΡΙΖΑ θα εκφοβίσει το κοινοβούλιο κ Τσίπρα ;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Τέλος ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα γιατί δεν τα αντέχει η οικονομία και η κοινωνία: «Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και σας ζητώ να καταψηφίσετε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε «μονομαχία ήθους» κάλεσε ο Βενιζέλος τον Τσίπρα