Τι αλλάζει στο Facebook μετά το ιστορικό πρόστιμο των 5 δισ. δολαρίων- Το πρώτο σχόλιο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τι αλλάζει στο Facebook μετά το ιστορικό πρόστιμο των 5 δισ. δολαρίων- Το πρώτο σχόλιο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ
epa06760820 Facebook CEO Mark Zuckerberg speaks during the VivaTech fair in Paris, France, 24 May 2018. The annual commercial convention runs from the 24 to 26 May. EPA/ETIENNE LAURENT Photo:
Το μήνυμα του CEO του Facebook μετά το σκληρό πρόστιμο για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Μετά από 16μηνη έρευνα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού των ΗΠΑ επέβαλε πρωτοφανές πρόστιμο στο Facebook που αγγίζει τα 5 δισ. δολάρια, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων των χρηστών και με την ιστορία φυσικά να αρχίζει από τις αποκαλύψεις για την Cambridge Analytica.

Το άνευ προηγουμένου πρόστιμο αφορά σε μαζικές παραβιάσεις ιδιωτικότητας, καθώς η εταιρεία κατηγορείται ότι παραπλάνησε τους χρήστες της και «υπονόμευσε» τις επιλογές τους για να προστατεύσουν τα δεδομένα τους.

Πριν από περίπου μισή ώρα τοποθετήθηκε και μέσα από τη σελίδα του στο Facebook και ο CEO της δημοφιλέστερης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

«Με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου συμφωνήσαμε σε ένα ιστορικό πρόστιμο, αλλά το ακόμα πιο σημαντικό, είναι ότι θα προχωρήσουμε σε μερικές σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Έχουμε την ευθύνη να προστατεύουμε το απόρρητο των πολιτών. Εργαζόμαστε ήδη σκληρά για να ανταποκριθούμε στην ευθύνη αυτή, αλλά τώρα θα θέσουμε ένα εντελώς νέο πρότυπο για τη βιομηχανία μας.

Ως μέρος αυτής της διευθέτησης, θέτουμε τους ελέγχους απορρήτου σύμφωνα με τη νομοθεσία Sarbanes-Oxley. Τα στελέχη μας, συμπεριλαμβανομένου και εμού, θα πρέπει να πιστοποιήσουν ότι όλες οι εργασίες που συναντάμε εκπληρώνουν τις δεσμεύσεις μας περί απορρήτου.

Ακριβώς όπως έχουμε μια επιτροπή ελέγχου για να εποπτεύουμε τους οικονομικούς μας ελέγχους, θα δημιουργήσουμε μια νέα επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ζητήσαμε, επίσης, από έναν από τους πιο έμπειρους ηγέτες προϊόντων μας να αναλάβουν το ρόλο του Προϊσταμένου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για Προϊόντα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζούκερμπεργκ στο πρώτο του αυτό σχόλιο.

Ο ίδιος μίλησε για σαρωτικές αλλαγές που ξεπερνούν ακόμη και την αυστηρότητα του αμερικανικού δικαίου και που θα μετριάσουν σημαντικά τον αριθμό λαθών.

«Καθώς δημιουργούμε το όραμά μας για το μέλλον της κοινωνικής δικτύωσης, είναι λογικό το ενδιαφέρον μας να εστιάζει στην προστασία του απορρήτου σας. Είμαι αποφασισμένος να το κάνω καλά και να προσφέρω την καλύτερη ιδιωτική κοινωνική πλατφόρμα για την κοινότητά μας», κατέληξε ο Ζούκερμπεργκ.

Πηγή: People Greece