Πρόταση για νέα άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Πρόταση για νέα άρση ασυλίας Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής βασίστηκε στις κατηγορίες για προμήθεια και διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Με ψήφους 7 «υπέρ» και 1 «κατά», η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγήθηκε την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Γιάννη Λαγού και Χρήστου Παππά, για προμήθεια και διακεκριμένη οπλοκατοχή. Κατά της άρσης ψήφισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ως μέλος της Επιτροπής, κ. Πολύβιος Ζησιμόπουλος.

Στην απόφαση αυτή κατέληξε σήμερα η Επιτροπή Δεοντολογίας μετά την απολογία των τριών βουλευτών στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου μετέβη το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Διαβάστε ακόμη: Φεύγουν ένας-ένας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Η Επιτροπή άκουσε έναν-έναν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε χώρο των γυναικείων φυλακών. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε «συνεργάσιμος» και «ευγενικός» απέναντι στις ερωτήσεις που του ετέθησαν. Όταν ρωτήθηκε για τα όπλα που βρέθηκαν από την αστυνομία στην κατοχή του, τα απέδωσε στην καταγωγή του λέγοντας πως «σε όποιο σπίτι και αν πας στη Μάνη, θα βρεις όπλα», ενώ όταν αντίκρισε τους βουλευτές τους είπε «καλώς ήρθατε στον Κορυδαλλό για να δείτε και το χώρο που θα φιλοξενηθείτε αργότερα».

«Επιθετικό» και «σκληρό» χαρακτηρίζεται το ύφος του Χρήστου Παππά που χαρακτήρισε περιοδεύοντα θίασο τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας, εμφανίστηκε φορώντας κοστούμι και κονκάρδα της Χρυσής Αυγής και έκλεισε με δύναμη πίσω του την πόρτα επιστρέφοντας στο κελί του. Ο κ. Παππάς δεν δέχθηκε ερωτήσεις και είπε μόνο όσα είχε προγραμματίσει να πει.

Διαβάστε ακόμη: Ανεξαρτητοποιείται ο βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής

«Ειρωνικός» χαρακτηρίζεται ο βουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος προσήλθε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας με μπλουζάκι και καπέλο της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ρωτήθηκε για τις φωτοβολίδες, που βρέθηκαν μετά από έρευνα των αρχών, απάντησε πως τις έχει για να «γιορτάσει την επανάσταση» και να «σκοτώνει αλλοδαπούς». Όταν, δε, τον ρώτησαν γιατί είχε φυσίγγια, απάντησε «για να τα βλέπω κάθε πρωί και να τα καμαρώνω».

Οι βουλευτές κ.κ. Γερμενής και Μπούκουρας παρέδωσαν υπόμνημα και επ’ αυτού θα αποφασίσει η Επιτροπή Δεοντολογίας την προσεχή εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ