Οι μεγαλύτερες συμφωνίες και εξαγορές του 2020

Οι μεγαλύτερες συμφωνίες και εξαγορές του 2020
pexels
Παρά τις δυσκολίες του 2020, αρκετές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει επιτυχημένες συμφωνίες. Σας παρουσιάσαμε μερικές από τις πιο σημαντικές συμφωνίες και εξαγορές της χρονιάς που φτάνει σε λίγες μέρες στο τέλος της.

Από τη Στέλλα Ταξίδη

Η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε φρένο στις μεγάλες συγχωνεύσεις και συμφωνίες εξαγορών τον Μάρτιο, με τη δραστηριότητα το δεύτερο τρίμηνο του 2020 να πέφτει σε χαμηλό 11 ετών, στα 485,3 δισ. δολάρια, καθώς τα στελέχη των εταιρειών επικεντρώθηκαν στις απώλειες που προκλήθηκαν από την κρίση.

Ενώ η πιθανή εξαγορά της TikTok από τη Microsoft μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές εξαγορές εν μέσω της πανδημίας, οι μεγάλες συμφωνίες έχουν επιστρέψει τους τελευταίους μήνες. Αφού ο όγκος των συναλλαγών υποχώρησε στα 248 δισ. δολάρια τον Απρίλιο και τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic, σημείωσε άνοδο κατά σχεδόν 140% τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στα 589,5 δισ. δολάρια, ακόμη και αν αυτό το ποσό υστερεί κατά πολύ σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτές είναι, λοιπόν, οι σημαντικότερες εξαγορές και συμφωνίες που πραγματοποιήθηκαν τη χρονιά που φτάνει σε λίγες μέρες στο τέλος της.