Αναίμακτη πολιορκία τεμένους στο Κάιρο

Αναίμακτη πολιορκία τεμένους στο Κάιρο

Ο στρατός μπήκε ειρηνικά μέσα σε τζαμί που είχαν βρει καταφύγιο οπαδοί του Μόρσι.

Άνδρες των ενόπλων δυνάμεων εισέβαλαν σήμερα το πρωί, χωρίς να προσφύγουν στη βία, στο τέμενος του Καΐρου όπου έχουν καταφύγει πολλοί υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια.

Το ιδιωτικό αιγυπτιακό κανάλι ONTV Live έδειξε εικόνες όπου διακρίνονται οι στρατιώτες να μπαίνουν στο τέμενος Αλ Φάτεχ, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Το Αλ Τζαζίρα μετέδιδε στην ιστοσελίδα του εικόνες από το εσωτερικό του τεμένους. Οι στρατιώτες φαίνεται ότι διαπραγματεύονται με τους διαδηλωτές την αποχώρησή τους από το χώρο.

Διαβάστε ακόμη: Το Κάιρο στις φλόγες

Μία διαδηλώτρια που βρισκόταν μέσα στο τέμενος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο. είπε ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι ζήτησαν να μην συλληφθούν, ούτε να δεχτούν επίθεση από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί, με εχθρικές διαθέσεις, έξω από το τέμενος.

Η αστυνομία είχε περικυκλώσει από το βράδυ της Παρασκευής το τέμενος Αλ Φάτεχ όπου είχαν ταμπουρωθεί περίπου χίλια άτομα, σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου διαδηλωτή. Ο αριθμός αυτός πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Τις πρώτες ώρες της πολιορκίας ακούστηκαν πυροβολισμοί, οι οποίοι στη συνέχεια σταμάτησαν.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο